Jong Quick Boys laat Jong de Dijk kansloos

Op zaterdag 27 januari speelde Jong Quick Boys wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal was Jong De Dijk de tegenstander op sportpark Nieuw Zuid. Na de goede overwinning op Jong IIsselmeervogels (3-0) stonden de jeugdige blauw-witte om half 3 klaar voor de aftrap op veld 2.

Jong Quick Boys begon overtuigend aan de wedstrijd en zocht direct de aanval. Na 4 minuten was het eerste gevaar er vanaf de blauw-witte zijde, het was Jarno Slootweg die zijn poging net naast de goal zag gaan. Nog geen minuut later in de 5e minuut was het voor Jarno wel raak, de jeugdige aanvaller schoot de bal overtuigend achter de doelman.
Na de vroege voorsprong had Jong Quick Boys het betere van het spel en was met veel dreiging op de helft van de bezoekers. Na 14 minuten spelen was het wederom Jarno die het net wist te vinden, vanuit een corner wist Mylan Schaap de bal terug te leggen op Jarno, die vervolgens van dichtbij de raak schoot (2-0).

Nog geen minuut later en dus binnen het kwartier spelen was het nogmaals raak voor de jeugdige blauw-witte, na een goede actie van Hadi Erol was het Zakaria El Kachati die de keeper wist te verschalken en de stand op een comfortabele 3-0 voorsprong bracht. Jong Quick Boys bleef prima verzorgd voetbal spelen en Jong de Dijk had spaarzame momenten dat ze gevaarlijk werden, na 25 minuten spelen kregen de bezoekers zo’n moment. Een aanvaller van Jong de Dijk kreeg ruimte om vanaf 16 meter op doel te schieten en schoot met een fraai schot in de verre bovenhoek de 3-1 binnen. Nog voor het half uur spelen was er ook nog een vijfde treffer van de wedstrijd te noteren, wederom viel deze aan de gunstige kant van de blauw-witte. In de 29e minuut schoot Zakaria el Kachati vanaf rand zestienmeter op de goal, de bal werd nog van richting veranderd waardoor de bal onhoudbaar achter de Amsterdamse doelman verdween (4-1).
Het laatste kwartier werd er aan beide kanten niet meer gescoord waarbij Jong Quick Boys nog wel de nodige mogelijkheden kreeg maar wel met een verdiende ruime voorsprong de kleedkamer op zocht voor de rust.

Na rust was Jong Quick Boys dat nog licht het overwicht wist te behouden in de wedstrijd. De bezoekers wisten het Jong Quick Boys de tweede helft moeilijker te maken maar alsnog was het Jong Quick Boys wat de grootste mogelijkheden kreeg. Echter was het wel Jong de Dijk dat na rust het dichtst bij een treffer was, een goede mogelijkheid werd gelukkig voor Jong Quick Boys afgekeurd vanwege buitenspel.

Na 61 minuten spelen was het Zakaria El Kachati met wederom een treffer, een goede voorzet van Mylan Schaap kon Zakaria bekeken binnen koppen over de doelman heen (5-1). Jong Quick Boys kreeg vervolgens nog diverse goede mogelijkheden maar wist deze niet meer te verzilveren. Jong de Dijk scoorde nog wel eenmaal, na 72 minuten werd een vrije trap binnen gekopt door de bezoekers. In de slotfase hield Jong Quick Boys prima stand en was het wederom een verdiende overwinning voor de jeugdige blauwwitte.

Volgende wedstrijd

Een prima overwinning en dus prima begin van de tweede competitiehelft voor Jong Quick Boys. Volgende week staat er een interessante wedstrijd op het programma. Jong Quick Boys reist dan af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Zeeburgia. Zeeburgia wist afgelopen zaterdag overtuigend te winnen bij IJsselmeervogels. De aftrap staat pas om 16:30 uur gepland