JO9-5 zorgt voor spektakelstuk op Duinwetering

Op zaterdag 27 januari stond de burenclash tussen Noordwijk J09-4 en Quick Boys JO9-5 op het programma. Op papier een lastige uitwedstrijd en de jongens waren dus gewaarschuwd. Het weer bleek de opmaak voor iets dat een lekker voetbalpotje kon gaan worden. De jongens hadden er zin in en oogden gretig voor aanvang van de wedstrijd.

Vorige week was de nieuwe competitie aangevangen met een eclatante 11-3 overwinning. De start van de competitie was dan ook veelbelovend en smaakte dus naar meer.

Helaas kon Gijs vandaag niet van de partij zijn maar gelukkig was Luuk wel weer fit genoeg om in de basis te starten. Exact om 10.15 uur mochten de bezoekers op het zonnige deel van het veld de aftrap nemen en direct hierna ontspon zich een sportieve veldslag die alles in zich had met een hoge amusementswaarde. Alleen maar winnaars zou je dus kunnen zeggen maar de stand dacht hier na het laatste fluitsignaal anders over.

Quick Boys startte in een opstelling die voor de volgers al herkenbaar is. Christian op doel. Achterin Ryan en Jukka, op het middenveld Tijs en Luuk en Bo in de spits. Khai was de eerste wisselspeler en mocht dus na het eerste kwart de wei in.

Het begin ging direct in hoog tempo op en neer met wat halve kansen tot gevolg. Na een minuut of vijf zag Noordwijk dat de jongens van Quick Boys iets te ver vooruit dachten en zo kon de spits van Noordwijk, via een bal die door het midden naar voren werd gespeeld, vrij op het vijandelijke doel aflopen. De Noordwijk spits bedacht zich geen moment en jaagde direct snoeihard en onhoudbaar de bal in het dak van het doel, 1-0 en dus een mentale tik.

De jongens waren gelukkig niet van slag en zochten, al passend, als collectief het doel van de tegenstander op. Door de druk die opgevoerd werd belande de bal in de scrimmage voor de voeten van Bo die hier wel raad mee wist, 1-1. De druk op het doel bleef hierna onverminderd hoog en kort hierna kreeg Bo de bal weer voor zijn rechter en na een korte actie haalde hij venijnig en onhoudbaar uit, 2-1 en dus kleurde de Duinwetering even blauw wit. Vervolgens was het Ryan die met veel drang naar voren de bal op het middenveld ontfutselde en vervolgens nog een tegenstander uitkapte. Hij behield vervolgens het overzicht en speelde de bal hierna breed op Luuk die de 3-1 voor zijn rekening nam.

Met zulke aanvallen worden de trainers trots. Inzet, rust en overzicht! Noordwijk was echter niet van slag en het was duidelijk dat de kwaliteit bij de aanvallers van Noordwijk lag. Christian had dan ook geen gemakkelijke ochtend in en tegen Noordwijk. De “plaag” van Noordwijk stond echter meermaals zijn mannetje en met vele mooie reddingen bleef de marge langere tijd intact. De spits van Noordwijk die eerder al een fantastisch doelpunt had gemaakt kreeg echter weer een schietkans nadat een bal, mede door het laagstaande zonnetje door het midden langs de verdediging stuiterde. Met weer een weergaloze poeder werd de 3-2 op het scorebord geramd. De blauw-witte machine bleek echter wederom niet aangetast en al snel was het Bo die de marge weer naar 2 bracht en zo weer een hattrick aan zijn palmares toevoegde. Met 4-2 de rust in en rustig uitspelen zou je zeggen.

Noordwijk bleek echter in de rust andere instructies mee te hebben gekregen en al snel na de limonade lag de 4-3 in het net en was de spanning terug. De stand zorgde echter niet voor een aanpassing van het systeem en steeds werd er vanuit het achterveld rustig opgebouwd en de vrije man gezocht. Na een achterbal speelde Christian rustig in op Tijs die vervolgens via de buitenkant zijn tegenstander omspeelde. Hij zag vervolgens een zee aan ruimte en stoomde direct op richting het doel van Noordwijk. De verdedigers van Noordwijk moesten vervolgens kiezen tussen de tegenstander dekken of de bal afjagen. Tijs maakte dankbaar gebruik van het treuzelmoment. Hij legde bal voor zijn rechtervoet, schoot op het doel waarna de handen de lucht in konden, 5-3. Het doelpunt van de dag lag echter nog in het verschiet.

Jukka die een ijzersterke wedstrijd speelde, stoomde voor de zoveelste keer op vanuit de verdediging en besloot vervolgens vanaf de rechterzijde van het veld zelf ook maar het vijandelijke doel onder handen te nemen. Via de lat en de paal plofte de bal bij de kruising binnen. Nog amper van de schrik bekomen was het Bo die op aangeven van Khai zijn vierde doelpunt bij schreef. 7-3 en dus wedstrijd gespeeld zou je zeggen.

Bij Noordwijk was opgeven ook geen optie en in korte tijd leek de wedstrijd weer spannend te gaan worden. De spits van Noordwijk die er al 2 gemaakt had, kreeg meer ruimte en kon zo de 7-4, 7-5 en 7-6 binnen knallen. Quick Boys wankelde en Noordwijk leek erop en erover te gaan. Goed keeperswerk, een sterk collectief en het laatste fluitsignaal voorkwam dat de punten gedeeld werden. Quick Boys sleepte zodoende vandaag de zoete overwinning uit het vuur en alle spelers, begeleiders en ouders mogen trots zijn.