Jong Quick Boys wint eerste wedstrijd onder Piet van Duijn

Na de winterstop stond op 20 januari de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen IJsselmeervogels. Jong Quick Boys is voor de voorjaarscompetitie ingedeeld in regio Noord/west. Dat betekent, in tegenstelling tot eerdere competities, dat de jeugdige blauwwitten afreizen naar het noorden in plaats van het zuiden. Nieuwe tegenstanders, met ook een nieuwe hoofdtrainer: Piet van Duijn is sinds begin januari eindverantwoordelijke voor de jeugdige talenten.

Om 14:30 stond de aftrap gepland voor meteen een echte amateurklassieker. Jong IJsselmeervogels was de tegenstander op Nieuw-Zuid. De rooien hadden bovenin meegedraaid in de eerste seizoenshelft en hadden afgelopen zaterdag indruk gemaakt door Feyenoord O21 tot de slotfase op 2-2 te houden. Jong Quick Boys was dus gewaarschuwd maar stond ook vol vertrouwen aan de aftrap voor de tweede seizoenshelft. De ziekenboeg aan de Katwijkse kant begint te verkleinen, waardoor Jong Quick Boys een bredere selectie tot zijn beschikking krijgt.

In de openingsfase kreeg Jong IJsselmeervogels de eerste mogelijkheden, mede dankzij slordigheden aan de zijde van Jong Quick Boys. Na zes minuten spelen kwam Jong Quick Boys echter op voorsprong. Kai Oudshoorn werd diepgestuurd en behield goed het overzicht door de bal op het juiste moment breed te spelen op Zakaria El Kachati, die de bal van dichtbij wist binnen te schieten (1-0). Na de voorsprong had Jong Quick Boys merendeels het balbezit en was ook zorgvuldig aan de bal.

Beide ploegen kregen diverse kansen, maar het ontbrak aan scherpte in het vizier om daadwerkelijk tot een doelpunt te komen. In de 42e minuut wist Jong Quick Boys de voorsprong te verdubbelen. Mees van Tol gaf een goede dieptebal richting Hadi Erol. Het technische schijnbeweging van Hadi resulteerde erin dat Zakaria El Kachati in stelling werd gebracht om 1 op 1 met de keeper te gaan. De jeugdige aanvaller bleef koel en schoot de bal overtuigend binnen (2-0). Met een 2-0 ruststand zochten beide ploegen ook de kleedkamers op.

Na rust bleef het spelbeeld in eerste instantie ongewijzigd. Jong Quick Boys had de bal en kreeg direct een grote kans. Opnieuw was het Zakaria die zijn schot op de lat zag uiteenspatten. Jong IJsselmeervogels begon de druk te verhogen op het Katwijkse doel en ging met meer risico spelen. Jong Quick Boys kreeg moeite om het verzorgde spel vast te houden, en de bezoekers werden gevaarlijker, waarbij een kans ook op de paal belandde.

Naar het einde van de wedstrijd hield Jong Quick Boys stand, en waren het de invallers die de 3-0 bepaalden. In de 85e minuut hield Mylan Schaap goed controle over de bal en wist hij de bal bij Fairo Nieuwenbroek te krijgen. Het was vervolgens Fairo die de bal wist binnen te schieten en de stand op 3-0 zette. In de slotfase probeerde Jong IJsselmeervogels nog wel de spanning terug te brengen, maar de solide spelende verdediging was op zijn hoede. Daarbij wist ook Bram Oskam zich diverse keren te onderscheiden met goede reddingen. De 3-0 overwinning was daarmee een feit, een mooie overwinning en een goede start van de tweede competitiehelft en tevens voorjaarscompetitie.

Volgende wedstrijd

Komende zaterdag speelt Jong Quick Boys wederom een thuiswedstrijd, Jong ASV de Dijk is dan de tegenstander, om 14:30 staat de aftrap gepland op veld 2.