JO15-2 verliest derby tegen F.C. Rijnvogels

Afgelopen zaterdag lag veld 6 op Quick Boys er weer strak bij (zoals wel vaker gebeurt met een kunstgrasveld).  Ook stond er een mooi affiche op het programma: Quick Boys JO15-2 tegen de F.C. Rijnvogels JO15-1….. een echte derby dus. Hierdoor waren er ook veel toeschouwers aanwezig.

Ideale omstandigheden om er een mooie wedstrijd van te maken. Al na  een paar minuten spelen kwam Quick Boys op voorsprong door een eigen doelpunt. Een scherpe voorzet van Quick Boys, kon één van boys van de F.C. Rijnvogels niet  goed verwerken en de bal belandde ongelukkig in eigen doel.
Ondanks de goede verdediging, onder leiding van Nathan, werd helaas de 1-1 gescoord. Een speler van F.C. Rijnvogels draaide zo vaak rond dat heel de verdediging duizelig werd hierdoor kon F.C. Rijnvogels in het 16m gebied de bal passen en daaruit scoren. Het was rust, de boys gingen met een gelijk spel naar de kleedkamer. Begin tweede helft kreeg Rijnvogels een gele kaart omdat een speler wat woorden wisselde met de scheidsrechter die hier net van gediend was. Dat betekende 10 minuten naar de kant voor de speler. In ondertal wisten de  Rijnvogels wel de 1-2 te scoren.

Na 10 minuten mocht de speler van Rijnvogels er weer in. Dezelfde speler kreeg even later zijn tweede gele kaart voor het wegschoppen van de bal. Maar na een discussie tussen de aanvoerders en de scheidsrechter besloot men sportief de kaart weer in te trekken. Helaas voor Quick Boys werden zoete koekjes niet gebakken en verzaakten ze enkele kansen te benutten. F.C. Rijnvogels daarentegen wist wel raad met de kansen en tekende vrij snel achter elkaar de 1-3, 1-4 en 1-5 aan.

Helaas dus flink verloren, maar op kort termijn (26 maart) wordt de re-match gespeeld en zullen onze boys er alles aan doen om dit verlies recht te zetten. En om eens te laten zien dat rivaliteit geen haat en nijd betekend is dit verslag geschreven door spelers van beide partijen, ga zo door boys!