MO15-1 pakt koppositie in 1ste klasse

Zaterdag 12 maart, de wedstrijd tegen de MO15-2 van Quick staat op het programma. Na het vorige natte bezoek in november tegen de MO15-1, vandaag dan de wedstrijd tegen het talentvolle tweede team.

Met een waterig zonnetje vliegen de meiden uit de startblokken. Het is eenrichtingsverkeer richting het doel van Quick. Kans op kans wordt gecreëerd en de tegenstander heeft niets in te brengen. Toch weten de meiden niet te scoren en de rust wordt bereikt met een onverwachte brilstand.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Met één groot verschil, de 1-0 ligt al na twee minuten tegen de touwen. Anouk neemt met veel rust de bal aan en een schitterende boogbal van een meter of 25 vliegt onderkant lat binnen. Een sporadische uitbraak zet echter zeer onverwacht de 1-1 op het bord. Niet getreurd en weer doorgaan. Met kunst en vliegwerk weet Sophie haar doel verder schoon te houden en een van de vele kansen wordt door Abigail gepromoveerd tot doelpunt.
Een spannende strijd ontstaat en helaas is een van de counters niet meer te herstellen door Sophie en de 2-2 staat met nog vijf minuten op het bord.

Alles op alles zetten de dames door om toch de drie punten mee te nemen naar Katwijk. In de dying seconds van de wedstrijd is daar wederom Abigail die een voorzet binnen weet te werken. De overwinning is een feit! Met deze driepunter pakt de MO15-1 de koppositie in de 1e klasse.