MO13-1 houd “de reuzen” van Capelle onder de duim

Het is prachtig weer de lucht is stralend blauw. Michels zei ooit: Voetbal is oorlog. Maar er wordt hier gelukkig alleen maar met de bal geschoten. De MO13-1 speelt tegen de ongeslagen kampioen van de 1e klasse, v.v. Capelle, waar in november nog in de uitwedstrijd met 4-1 van werd verloren. De narretjes zijn tot op het bot gemotiveerd en hebben de laatste drie weken niet stilgezeten. Om aan de grote speelsters van Capelle te wennen hebben ze geoefend tegen de MO15-1 van Valken ’68 waar met 1-2 werd gewonnen. En vorige week werd het 2-2 tegen FC Rijnvogels MO15-1.

De wedstrijd begint en Capelle zet druk, maar keer op keer moeten ze achteruit. Met Isa vandaag vlak voor Lisanne heeft de thuisploeg een blok voor de verdediging. Waar Capelle met hun crosspasses steeds weer de bal verliest, weet Isa met haar passes telkens weer de buitenspeelsters over de flanken weg te sturen. De duels zijn fel en steeds vaker worden ze gewonnen door de narretjes. Ook de voorhoede zakt in om zo ruimte te creëren achter de verdediging van Capelle voor de razendsnelle buitenspelers. Uit een corner van Isa valt al snel de 1-0. Anna schiet de bal met een volley tegen de touwen. De groenzwarten zijn ook met wat corners levensgevaarlijk. Een handsbal in het strafschopgebied wordt door de streng maar rechtvaardig fluitende scheidsrechter jammer genoeg over het hoofd gezien. Mede hierdoor blijft de 1-0 tot de rust staan.

In de 2e helft gaat Anna er weereens vandoor na wederom een pass van Isa. Ze gaat regelrecht op haar doel af, op de huid gezeten door de Capellenaren weet ze de bal met een boog om de keepster heen te schieten: 2-0. Nieuw Zuid ontploft! Althans, de spelers, trainers en de supporters op veld 2. Op de andere velden krijgen ze er niks van mee. De bezoeksters zijn nu geknakt. De thuisploeg krijgt nu ook nog overwicht en na een slimme corner komt de bal na een hard schot van Isa voor de voeten van Angeline. De linkspoot schiet de 3-0 tegen de touwen. Het word nog 3-1 na wat concentratiegebrek, maar Anna maakt haar hattrick compleet. Tussen drie Capellenaren in weet ze vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hoog over de keepster heen te krullen: 4-1. Wat een goal, wat een wedstrijd en wat een geweldige teamprestatie! Met Juul op de goal en Bregje, die de uit skieende Vera als centrale verdedigster en aanvoerster vervangt, zit samen met Rosanna, Dianne en Sidney overal op. Angeline, Isa, Leene en Robin vechten voor elke bal op het middenveld en zorgen telkens voor de omschakeling naar voren. Met de sleurende Julie en de onnavolgbare rushes van Anna en Lea blijken ze moeilijk te verslaan in de hoofdklasse. Volgende week moeten de dames vroeg uit de veren dan spelen de sterren om 8:45 uit tegen Spirit.