Jong Quick Boys verliest van sterk F.C. Eindhoven

Voor de tweede keer van het seizoen 21/22 stond er een uitwedstrijd op het programma tegen F.C. Eindhoven. Voor Jong Quick Boys was dit de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie, F.C. Eindhoven wist vorige week al een goede start te maken van deze korte competitie door met 6-1 te winnen van Westlandia. Jong Quick Boys was dus gewaarschuwd maar vertrok ondanks met een ietwat gehavend elftal met vertrouwen naar Eindhoven. De vorige ontmoeting wist Jong Quick Boys namelijk knap met 1-2 te winnen in het Jan Louwers stadion.

Om 16:15uur werd er afgetrapt en was het voornamelijk de thuisploeg die het overwicht in balbezit genoot. Jong Quick Boys speelde echter gecontroleerd en wist te voorkomen dat er echt grote kansen werden gecreëerd door F.C. Eindhoven. De gehele eerste helft veranderde dit spelbeeld niet, Jong Quick Boys probeerde er een enkele keer uit te komen en F.C. Eindhoven wist niet veel gevaarlijker te worden dan enkele pogingen uit standaardsituaties te creëren. Een 0-0 ruststand was dus ook geen verassing.

De tweede helft veranderde de tactiek en spelbeeld niet, Jong Quick Boys wilde standhouden en loeren op de enkele kansen die je altijd wel krijgt in de wedstrijd. F.C. Eindhoven kon daarentegen wel al vrij kort na rust gevaarlijk worden, maar Bart Pronk wist goed redding te brengen. In de 57e minuut leek het strijdplan ook uit te komen, bij een corner kwam de bal in de voeten van Kees Zwanenburg, Kees wist wel raad met deze kans en schoot de bal onberispelijk tegen de onderkant van de lat in het doel (0-1). Helaas wist Jong Quick Boys maar kort te kunnen genieten van de voorsprong, 5 minuten later trok Sten Schaap aan de noodrem binnen het 16 meter gebied en schoot FC Eindhoven met dit buitenkansje de gelijkmaker binnen. Vervolgens wist Eindhoven meer de weg naar het doel te vinden en de 2-1 volgde ook snel na een uitgespeelde mogelijkheid. In het laatste kwartier wist de thuisploeg nogmaals via een penalty uit te lopen naar 3-1 en een knappe actie zorgde zelfs voor de 4-1 op het scorebord, 4-1 was tevens ook de einduitslag.

Programma

Volgende week staat de inhaalwedstrijd op het programma thuis tegen Hercules, de wedstrijd stond eigenlijk vorige week al op het programma maar toen werd de wedstrijd op verzoek van Hercules uitgesteld vanwege corona. In september was Hercules ook al te gast op Nieuw-Zuid, toen verloor Jong Quick-Boys met 1-2 en heeft daarmee iets recht te zetten volgende week. Om 14:30 zal er afgetrapt worden op Nieuw-Zuid!
Gezien ons vlaggenschip een verre en late uitwedstrijd speelt, een uitgelezen mogelijkheid om de jeugd weer eens aan de slag te zien dus komt allen en steun de jeugd massaal.