Zwaar bevochten overwinning voor Jong Quick Boys

Onder mooie zonnige omstandigheden was U.S.V. Hercules de tegenstander van Jong Quick Boys op het hoofdveld. In de vorige ontmoeting in september was Hercules met 2-1 te sterk op Nieuw Zuid.

De blauwwitte talenten begonnen goed aan de wedstrijd en hadden in de openingsfase een licht veldoverwicht. Het resulteerde niet direct in hele grote kansen. In de 17e minuut kwam Jong Quick Boys wel op voorsprong, een goede voorzet van Jouke Vlieland werd bij de eerste paal netjes binnen gekopt door Bart Kuyt (1-0). Lang genoot Jong Quick Boys niet van de voorsprong want binnen 5 minuten kreeg de aanvaller van hercules nog de punt van zijn schoen tegen de bal wist zo de 1-1 te maken. Na de gelijkmaker raakte Jong Quick Boys het initiatief kwijt en trok Hercules meer het overwicht naar zich toe. Zo kwam Jong Quick Boys kort na de gelijkmaker goed weg, de sterk keepende Thijs Ouwehand wist een voorzet van dichtbij knap uit het doel te houden. Jong Quick Boys had moeite om balbezit te houden en dat was mede te danken aan het energieke spel wat de bezoekers lieten zien. Toch was het Jong Quick Boys dat in de 39e minuut uit het niets en tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Lars Wietsma bewees maar weer eens te laten zien dat hij een goede traptechniek heeft en schoot de bal van ruim 20 meter in het doel (2-1). De 2-1 voorsprong was tevens ook de ruststand.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld weinig, organisatorisch stond het verdedigend beter bij Jong Quick Boys en konden de bezoekers vooral alleen met standaard situaties gevaarlijk worden. Zo moest Geert van der Bent bij een corner handelend optreden door de bal knap vanaf de doellijn nog uit het doel te houden. In het vervolg van de 2e helft bleven grote kansen aan beide kanten uit en stond Jong Quick Boys verdedigend zijn mannetje. De beslissing van de wedstrijd viel in de slotfase. Aanvaller Jarno Slootweg (speler van Jo-17) wist zijn debuut in Jong Quick Boys te verzilveren met een doelpunt. Na een goede actie langs de zijkant wist Jarno vervolgens de keeper te verassen met schot in de verre hoek (3-1).
Het betekende een 3-1 winst voor Jong Quick Boys, de jeugdige blauwwitte hebben gestreden voor wat zij waard waren en hebben de overwinning over de streep getrokken door zeer effectief om te gaan met de kansen.

Programma

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Westlandia (12:45 uur) op het programma, de eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 9 april tegen de Treffers (14:30).