Jong Quick Boys lijkt ook aan een serie te beginnen

Op 2 april stond de uitwedstrijd tegen Westlandia op het programma. Wederom een interessante ontmoeting tegen een tegenstander die we dit seizoen al 2 keer eerder troffen, beide keren (voorbereiding en 1e competitiehelft) eindigde de onderlinge strijd in een gelijkspel. Na de winst van vorige week zou winst op Westlandia wellicht het begin van een serie kunnen worden.

Gelijk opgaande eerste helft

Op sportpark de Hoge Bomen begon Jong Quick Boys goed aan de wedstrijd en had daarmee in de beginfase een licht veldoverwicht, zonder dat dit verder echt tot grote kansen leidde. Naarmate in de eerste helft werden de verhoudingen in het veld gelijk, maar beide ploegen wisten het elkaar niet erg lastig te maken voor het vijandelijke doel. Met een 0-0 ruststand konden beide ploegen daarmee dan ook vrede mee hebben.

Sterke tweede helft

De tweede helft was daarentegen een totaal andere helft. Jong Quick Boys kwam sterk uit de kleedkamer vandaan en de 1e grote kans was er direct, Jouke Vlieland zag zijn poging op de buitenkant van de paal terecht komen. Enkele minuten later in de 53e minuut wist Jouke de score wel te openen, na een goede aanval kreeg Jouke de bal in het 16 meter gebied en schoot knap in de verre hoek de bezoekers op voorsprong. Na de voorsprong trok Jong Quick Boys het spel nog meer naar zich toe, alleen de mogelijkheden werden niet verzilverd. In de 67e minuut was daar dan de verdubbeling van de voorsprong.
Nadat Ibrahim Gassama met een goede actie de bal op doel wist te schieten, kon Bart Kuyt vervolgens al dan wel/niet over de doellijn de bal nog raken en alle twijfels wegnemen of het een doelpunt was (0-2). Niet veel later leek de definitieve beslissing ook te vallen, wederom was het Ibrahim Gassama die na een goede dieptebal 1 op 1 op de keeper af kon gaan, in eerste instantie wist de doelman nog redding te brengen maar ‘Ibi’ wist wel raad met de tweede mogelijkheid en zette Jong Quick Boys op 0-3.

Vervolgens wist Jong Quick Boys de wedstrijd te controleren. De 1-3 viel daarmee dan ook uit de lucht, een verassend schot van 20 meter zorgde ervoor dat Westlandia er weer wat meer in ging geloven. In het vervolg van de slotfase hield Jong Quick Boys ook de controle over de wedstrijd en was het nadrukkelijk in de aanval, Westlandia wist op een paar spaarzame uitvallen na niet gevaarlijk te worden. In de absolute slotfase werd het uiteindelijk nog 1-4. Invaller Jay Fielemon wist een voorzet van Lars Wietsma knap breed terug te koppen naar Bart Kuyt. Bart wist vervolgens wel raad met deze mogelijkheid en maakte er van dichtbij 1-4 van.
Een knappe overwinning op Westlandia, waarbij met name de 2e helft Jong Quick Boys de wedstrijd domineerde met goed aanvallend spel.

Programma

Volgende week komen De Treffers op bezoek op Sportpark Nieuw-Zuid, om 14:30 gaan de jeugdige blauwwitte er weer tegen aan en alles er aan doen om de 2 overwinningen een goed vervolg te geven.