JO9-5 pakt zwaarbevochten zege op de Middelmors

De JO9-5 mocht op zaterdagochtend 2 maart in alle vroegte aantreden voor een onvervalste derby op de Middelmors. Voor zulke wedstrijden hoeven de mannen zich niet op te laden en zo konden we om 08:30 met een complete selectie en met volle focus de degens tegen de Uien kruisen.
De trainers hadden voor deze kraker de opstelling wat aangepast, met het doel om hoger dan normaal druk te zetten op de verdediging van Rijnsburg. Niet 1 maar 2 spitsen dit keer en Quick Boys schoot direct uit de startblokken. Quick Boys was net wat feller in de duels en met goed combinatievoetbal en veel druk werd Rijnsburg overrompeld.

Het was Ryan die de ban al snel brak en de score opende. Vanuit de verdediging rukte hij op en na goed doorzetten vond hij de tijd en ruimte om ook zelf een succesvol schot op doel te plaatsen, 1-0. Niet lang daarna was het Khai die op het middenveld de bal van Gijs aangespeeld kreeg. Khai zette vervolgens een actie op en behield het overzicht door Tijs aan te spelen. Tijs wist ook wel raad met deze kans en schoot al snel de 2-0 binnen. De druk bleef hoog op het doel van Rijnsburg en nu was het de beurt aan Luuk die zijn lichaam in de strijd gooide. Luuk kwam uiteraard als winnaar uit de strijd, hij won de scrimmage voor het doel en zo kon hij zijn naam achter het derde doelpunt schrijven.
Voordat de zon op kwam leek de wedstrijd dus al gespeeld en zo dachten de jongens er ook over. Het spel werd iets gemakzuchtiger en Rijnsburg rook zijn kans. Na wat gepruts achterin was het niet lang daarna dan ook niet onverdiend te noemen dat Rijnsburg de marge naar 2 bracht en nog voor de rust was het weer Rijnsburg die de handen in de lucht kon steken en was de spanning terug, 3-2. Rijnsburg was ON en kort na de rust was het weer Rijnsburg die het net wist te vinden. Qua kansenverhouding en in de score was dit zeker niet onverdiend en Quick Boys wankelde op dat moment. Het was een mooie clash die voor de neutrale toeschouwer alles had wat een derby moet hebben; Spanning en sensatie, passie en strijd en vooral plezier!

Bij 3-3 moesten de trainers wat bekokstoven en zo werden de middenvelders Tijs en Khai achterin geposteerd om zo meer voetbal in de ploeg te krijgen. Deze “Jerdy Schouten tactiek” pakte goed uit want de schwung leek terug. Ryan, Luuk en Jukka stonden daar nu kort voor en later mocht Bo weer op zijn vertrouwde spitspositie plaats nemen. Christian stond inmiddels weer op doel en met enkele prachtige reddingen hield hij Rijnsburg van scoren af. De bal ging nu bij Quick Boys weer makkelijk rond en de beloning voor het herpakken in de strijd volgde al snel. Het was Jukka die zichzelf aan de rechterzijde van het veld in kansrijke positie bracht om het Rijnsburgse doel onder vuur te nemen. Niet voor het eerst dit seizoen deed hij dit voortreffelijk en hij joeg de bal over de uitstekend keepende Rijnsburg doelvrouw heen die tegen dit schot in de kruising niet opgewassen was. Dit schot kwam letterlijk en figuurlijk binnen vallen en Quick Boys had ineens weer de regie die ze eerder volledig kwijt waren.

De punten moesten meegenomen worden naar Nieuw Zuid. Luuk voelde dat het momentum naar blauw wit was gekanteld en hij voerde wederom de druk op de verdediging op. Het was nu Bo die aan de rechterzijde de bal in de korte hoek schoot en dat schoot kon maar half gekeerd worden. Luuk stond echter op de goede plek en wandelde de 5-3 binnen. Het zonnetje was inmiddels goed doorgebroken en er was nog tijd om alle spanning uit de wedstrijd te knallen. Ryan was nog hongerig voor een tweede doelpunt en zijn drive naar voren werd beloond. Hij mocht de 6-3 binnen schieten, waarna de penalty’s een mooi toetje voor beide teams waren. Wederom drie punten in de pocket en allemaal lachende gezichten. Volgende week staat alweer de volgende derby te wachten. Dan proberen we de punten op de Krom weg te kapen.