Jong Quick Boys in extremis naast Jong Be Quick 1887

Zaterdag 2 maart reisde Jong Quick Boys af naar het verre noorden voor de wedstrijd tegen Jong Be Quick 1887. Waar Jong Quick Boys de laatste jaren steevast afreisde naar het zuiden (Eindhoven/Maastricht of Sittard) was het nu dus een keer de beurt om ruim 200 kilometer noordwaarts af te reizen richting sportpark/ stadion de Esserberg in Haren

Om half 2 stonden beide ploegen klaar voor de aftrap voor de eerste helft. Jong Quick Boys had vanaf het begin van de wedstrijd het overwicht en had het meest de bal in haar bezit. Echter, wist Jong Quick Boys het overwicht niet om te zetten in doelpunten. Enkele mogelijkheden werden wel gecreëerd maar deze kansen werden niet verzilverd. Waar Jong Quick Boys na de winterstop in de eerste helft overtuigend toesloeg, bleef het in Groningen stroef verlopen in de eerste helft. Jong Quick Boys was te onzorgvuldig om Jong Be Quick 1887 echt pijn te doen, waardoor de thuisploeg langzaamaan beter in de wedstrijd kwam en Jong Quick Boys moeizamer het spel kon bepalen. De 0-0 ruststand was daarmee een stand waar Jong Quick Boys niet tevreden op kon zijn.

In de tweede helft ging Jong Quick Boys nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar Jong Be Quick 1887 hield goed stand en het lukte maar niet aan blauw-witte zijde om op voorsprong te komen. Diverse mogelijkheden werden wel gecreëerd, maar de absolute scherpte en een stukje geluk ontbrak. Na 70 minuten kreeg Jong Quick Boys de grootste kans van de wedstrijd. Helaas zag Hadi Erol zijn poging van de lijn gehaald worden.
Het zat Jong Quick Boys ook niet mee in de wedstrijd, maar ze speelden ook een moeizame wedstrijd. Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Naarmate de minuten vorderden, werd de druk op het doel van Jong Be Quick 1887 groter en groter, en de thuisspelende ploeg liep op zijn laatste benen om de gelijke stand vast te houden. Het was wachten tot Jong Quick Boys nog een mogelijkheid wist te verzilveren, maar niets was minder waar. Het noodlot sloeg toe voor de jeugdige blauw-witten. In de 87e minuut kwam Jong Be Quick 1887 in een van de spaarzame momenten voor de goal van Jong Quick Boys. Een schot van randje 16 meter werd ongelukkig van richting veranderd, waardoor de bal plotseling in het doel verdween en Jong Quick Boys tegen een 1-0 achterstand aan keek.

In de absolute slotfase was Jong Quick Boys met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk was het in de 93e minuut dan toch raak voor Jong Quick Boys. Een voorzet van Fairo Nieuwenbroek werd goed doorgekopt door Kai Oudshoorn, waarna Jarno Slootweg de bal binnen wist te werken en alsnog een doelpunt en zo de gelijkmaker wist te maken (1-1). Een gelijke stand was ook de eindstand.

Volgende wedstrijd

Een gelijkspel resulteerde in teleurstelling maar ook een kleine opluchting. Als je na de 87e minuut achter komt en alsnog een punt weet te halen is dat uiteraard beter dan verlies, maar het bezoek aan Jong Be Quick 1887 voelde als het verlies van 2 punten in plaats van 1 punt winst. Volgende week komt DEM op bezoek op Nieuw Zuid. Om 14:30 staat de aftrap gepland.