Jong Quick Boys boekt terechte 3-1 overwinning

Op zaterdag 9 maart ontving Jong Quick Boys Jong DEM (RKVV) op sportpark Nieuw-Zuid. Na het teleurstellende resultaat in Groningen was het aan de jeugdige blauw-witte ploeg om de goede start van de voorjaarscompetitie voort te zetten.

Om 14:45 uur stonden beide ploegen klaar voor de aftrap van de eerste helft. De bezoekers uit Beverwijk waren vastberaden en maakten het Jong Quick Boys lastig in de openingsfase, resulterend in een aantal corners voor Jong DEM. Na balverlies kwam Jong DEM al vroeg op voorsprong, wat resulteerde in een 0-1 achterstand voor Jong Quick Boys na 4 minuten. Jong Quick Boys moest al snel in de achtervolging en had een moeizame openingsfase, mede door slordigheden aan de bal en het spel van Jong DEM. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Jong Quick Boys beter in het spel en kreeg het diverse mogelijkheden. Na 17 minuten trok Jarno Slootweg de stand gelijk met een prachtig doelpunt, waardoor de ruststand 1-1 werd.

Na rust nam Jong Quick Boys het initiatief en drukte Jong DEM meer terug op hun eigen helft. In de 70e minuut bracht Hadi Erol Jong Quick Boys op voorsprong na een goede combinatie, resulterend in een 2-1 voorsprong. Jong DEM gaf zich niet zomaar gewonnen, maar Jong Quick Boys behield het overwicht in een vermakelijk duel. In de slotfase besliste Jong Quick Boys de wedstrijd definitief toen Daan Luyten de 3-1 maakte van dichtbij.

Volgende wedstrijd

Al met al was het een vermakelijke wedstrijd voor het aanwezige publiek en een belangrijke overwinning voor Jong Quick Boys, dat nu met 4 overwinningen en 2 gelijke spelen op de tweede plaats staat. Komende zaterdag reist Jong Quick Boys af naar Hoorn voor de wedstrijd tegen Jong Hollandia, met de aftrap om 16:00 uur.