JO9-5 wint moeder der derby’s op Nieuw Zuid

De JO9-5 mag absoluut niet klagen met de tegenstanders in de poule. Rijnsburgse Boys, Noordwijk, Valken ’68 en Rijnvogels zijn natuurlijk stuk voor stuk mooie tegenstanders, maar allen verbleken bij het schitterende affiche van DE Katwijkse derby oftewel de moeder der derby’s. Helaas is het een clash die de laatste jaren veel te veel in het nieuws is vanwege de zogeheten randzaken. Voetbal is sport en sport is verbroedering. Natuurlijk mag er gestreden worden en hoort rivaliteit erbij, maar wel met respect en dat begint bij de spelers en trainers. Uiteraard geldt dit voor iedereen; voor een ouder danwel supporter die naar een wedstrijd komt kijken. Gelukkig stond deze morgen enkel en alleen in het teken van de sport met alle facetten die daarbij horen. Geen overleg met De driehoek vooraf, geen calamiteiten draaiboek, geen politie inzet, geen ongeregeldheden, geen incidenten. Eigenlijk gewoon gruwelijk en heerlijk saai!! De jeugd moet nog veel leren maar eigenlijk kunnen wij met z’n allen ook veel van deze fantastische jeugd leren.

De scherpte uit de training werd direct na de aftrap voortgezet en Quick Boys zette Katwijk direct vast op eigen helft en gaf Katwijk zo weinig tijd en ruimte om op te bouwen. Na wat speldenprikjes over en weer was het Jukka die zichzelf met een individuele actie op het middenveld ruimte verschafte om vanaf een meter of 10 afstand van het vijandelijke doel uit te halen. Hij liet de keeper hierbij kansloos en de kop was er af, 1-0! Katwijk leek even aangeslagen maar zag korte tijd later dat een diepe bal tussen Ryan en Gijs door glipte.
De spits van Katwijk had zich hierbij aan het verdedigende oog van beide verdedigers onttrokken en doemde zodoende recht voor het doel van Luuk op. Luuk was vervolgens kansloos op de uithaal die volgde en de stand was dus weer gelijk, 1-1. Het spelbeeld bleef echter zo dat de bal meer in de buurt van het doel van Katwijk te vinden was en de kansjes volgden dus ook al snel. Er was echter een dood spelmoment voor nodig om de voorsprong weer in handen te nemen.

Nadat een bal via de keeper van Katwijk over de achterlijn rolde was het Khai die de corner richting het doel slingerde. Het was Tijs die zichzelf goed had vrijgelopen en zo kon hij ongehinderd de 2-1 binnen rossen. De spreekwoordelijke beer leek nu los te zijn gekomen en Bo dacht vanaf een meter of 15 raak te schieten. De keeper keek al kansloos toe maar de paal bleek onvermurwbaar en zo ketste de bal weer terug het veld in en bleef de marge even 1. Bo kon de wrange nasmaak echter snel wegspoelen. Bo die kort ervoor al van de trainers de opdracht gekregen om diep te blijven staan, zag hoe Katwijk balverlies leed bij een corner die ze kort daarvoor hadden genomen. De bal kon nu direct door Gijs de diepte in worden gespeeld en zo werd Bo één op één voor de keeper gezet. Deze kansen zijn wel aan Bo besteed en hij verdubbelde de marge: 3-1. Deze tik kwam aan bij Katwijk en de druk werd direct door Quick Boys verder opgevoerd. Nu was het de beurt aan Christian om zijn schotkracht te tonen. Vanaf twintig meter nam hij de bal na de stuit vol op de pantoffel en met een droge plof keek de verbouwereerde keeper toe hoe het net achter hem alle kanten op trilde. Onhoudbaar in de hoek en zo werd de pauze met 4-1 op het veld doorgebracht.

Het noodzakelijke vocht werd ingenomen en de spelers werden voor de tweede helft geprepareerd om verslapping te voorkomen.

De gretigheid spatte er gelukkig ook de tweede helft vanaf. Tijs, die de tweede helft een linie was doorgeschoven benutte kort na rust zijn snelheid en verschafte zich op links een mooie schietkans. De paal bleek echter andermaal een sta in de weg. De bal rolde echter als een magneet in de richting van Luuk die hier uiteraard op loerde. Luuk was alerter dan zijn tegenstander en schoot zo de 5-1 binnen. Luuk had de smaak nu te pakken en zette bij de volgende aanval goed door. Hij passeerde nu zelf zijn tegenstander om vervolgens de bal wederom langs de keeper van Katwijk te schieten. Het duel leek nu gespeeld met de 6-1 tussenstand.

De gifbeker was echter nog niet leeg bij Katwijk, wat resulteerde in een ongelukkig eigen doelpunt. Tijs schoot de bal vanaf links naar zijn medespelers en deze pass kon maar half door Katwijk verwerkt  worden. Via het effect dat aan de bal werd meegegeven rolde deze zacht en ongelukkig bij de eerste paal binnen, 7-1. Tijs kon duidelijk wat meer zijn creativiteit kwijt op het middenveld en na de volgende mooie aanval was het Tijs die de mee opgekomen Ryan nu vrij voor de keeper zette. Ryan die altijd wel op zoek is naar een doelpuntje beloonde zichzelf ook nu door deze aanval met een mooi droog schot af te ronden, 8-1 en dus konden de teugels nu wat gevierd worden. Katwijk kreeg nu ook weer wat kansen en uit een bijna identieke aanval als waar ze het eerste doelpunt uit maakten kon de spits van Katwijk laten zien dat dit geen toevalstreffer was, 8-2.

De wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld maar er was nog tijd over en dus konden er nog doelen behaald worden. Bij Quick Boys was het laatste woord aan Luuk die zo nog een hattrick achter zijn naam zette en de laatste 2 goals waren voor Katwijk. Eindstand 9-4. De JO9-5 blijft dus ongeslagen op Nieuw Zuid en volgende week wacht de laatste wedstrijd alweer van blok 3. Het zou mooi zijn de uitwedstrijd bij Foreholte  winnend kan worden afgesloten zodat de 100% score in blok 3 gehandhaafd blijft.