MO15-2 pakt 6 punten in 4 dagen

Op dinsdag 13 maart 2024 om 19:45 uur stond er een drukke week op het programma voor de meiden van de MO15-2. In slechts 7 dagen tijd moesten ze maar liefst 3 wedstrijden spelen. En niet zomaar wedstrijden: afgelopen zaterdag behaalden ze een indrukwekkende 4-8 overwinning tegen S.V. de Kickers MO15-1. Nu was het tijd voor de inhaalwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys MO15-1, gevolgd door de confrontatie met de koploper in de 1e klasse, SJC MO15-1, aankomende zaterdag. Deze week bood dus de kans op een 9 punten score, maar daarvoor moesten de meiden echt in topvorm zijn en het beste uit zichzelf halen.

De focus lag nu echter op de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys MO15-1, die op bezoek kwamen op sportpark Nieuw Zuid. Rijnsburgse Boys stond bekend als een zeer pittige tegenstander met enkele uitstekende speelsters in hun selectie. Het beloofde een spannende en uitdagende wedstrijd te worden waarin de MO15-2 alles moest geven om de overwinning binnen te slepen.

Er werd gestart met Eefje, Liza en Tess op de bank, wat betekende dat er enkele aanpassingen waren in de verdediging, met Lynn in het centrum naast Belou en Eva op de rechtsbackpositie. De meiden van de MO15-2 kregen de opdracht om vanaf het begin vol gas te geven, en dat deden ze zeker. De eerste 2 minuten waren meteen van hoog niveau, en al snel na het eerste fluitsignaal belandde de bal al achter de keepster van Rijnsburg. Lize scoorde met een prachtig schot en bracht de stand op 1-0. Dit doelpunt gaf de meiden nog meer energie en vastberadenheid. Ze bleven aanvallen, en het leek bijna onvermijdelijk dat na 20 minuten spelen de voorsprong verder uitgebreid zou worden. Ondanks het goede spel slaagden ze er echter niet in om meer doelpunten te maken, en zoals vaak gebeurt in voetbalwedstrijden, kwam de gelijkmaker toch. Rijnsburg gaf niet op en begon steeds beter te spelen, wat ook de supporters langs de zijlijn niet ontging. De hele kant bij de dug-outs was gevuld met toeschouwers, die allemaal wilden genieten van deze topwedstrijd. En zoals verwacht werd ook voor rust de gelijkmaker gescoord: 1-1.

In de tweede helft bleef hetzelfde spelbeeld zich voortzetten. Beide teams gaven geen centimeter toe en vochten om elke bal. Sterke duels werden uitgevochten, afgewisseld met goed combinatievoetbal en kansen aan beide zijden van het veld. De energie bij de meiden bleef hoog, en ze bleven de ene na de andere aanval opzetten. Achterin werd de bal vaak goed opgebouwd via de flanken door Nienke of Eefje, over het middenveld door Noa, Tess en Evi, terwijl Lieke en Lize voorin schoten afvuurden of Jaïra bedienden met voorzetten. Verdedigend stonden Liza en Belou als ware professionals de linies schoon te vegen, en als Rijnsburg toch gevaarlijk dichtbij de goal kwam, was het keepster Evelyn die de bal veilig klemvast wist te pakken.

En toen gebeurde het: een uitbraak over de linkerflank en Lieke sprintte ervandoor. Zoals ze al meerdere keren had gedaan, haalde ze verwoestend uit. Maar deze keer eindigde de bal in het doel. Yes! 2-1! Nu was het zaak om deze voorsprong vast te houden en alles te geven wat ze nog in zich hadden. En dat deden ze. Met hart en ziel verdedigden ze hun voorsprong, en het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was een ware bevrijding.

Wat een prachtige wedstrijd hebben we gezien. Beide teams stonden op het veld om te winnen en leverden een fantastische strijd. Echt genieten! Het was inmiddels al behoorlijk laat geworden, en de meeste meiden hadden de volgende dag toetsen op school. Dat was even omschakelen, van het genieten van zo’n wedstrijd naar focussen op school. Maar nu was het tijd om weer te concentreren op schoolwerk en dan konden ze zaterdag weer los! De meeste meiden hadden deze week Frans op school. En meiden, als je deze zin invult, weten we zeker dat je een 10 haalt: ‘Victoire sur les Oignons.’ Geweldig gedaan!!