Quick Boys JO9-3 ongeslagen periode kampioen

Zaterdag 16 maart was een behoorlijk spannende dag voor de jongens van de JO9-3. Hoewel ze wisten dat er vier perioden werden gespeeld en er officieel geen “kampioen” was, wilden ze toch graag de goede reeks wedstrijden winnend afsluiten. En dat was begrijpelijk, want ze hebben elke week weer samen een geweldige prestatie geleverd en alle wedstrijden gewonnen. Daarvoor moest wel worden gewonnen f.c. Oegstgeest JO9-1.

De wedstrijd begon fel van beide kanten. Helaas kregen onze boys al vrij snel een tegendoelpunt te verwerken, maar gelukkig herstelde Mats al snel met een fantastische goal van afstand; 1-1. Oegstgeest liet echter zien dat ze ook niet van plan waren om op te geven en scoorden al snel weer de 1-2.  Zo werd de eerste de eerste time-out ingegaan met een achterstand en wisten dat onze blauw witte narretjes dat ze hard moesten werken om terug te komen tegen deze sterke tegenstander.

En hard werken is precies waar onze jongens om bekend staan. Dus de mouwen werden opgestroopt en ze gingen er vol voor. Maar Oegstgeest had ook een uitstekende keeper en verschillende aanvallen eindigden zonder doelpunt. Totdat onze keeper de bal hoog en ver het veld in trapte en Ayden in de spits wist te bereiken. Hij kopte de bal knap binnen en maakte de 2-2. Het harde werken werd beloond. Maar helaas wist Oegstgeest meteen weer te scoren en zo was de ruststand 2-3.

Na de rust waren onze jongens even uit hun doen door het fysieke spel en een paar blessures, maar ze wilden niet opgeven. Met pijntjes aan knieën, enkels en tenen werd er weer aangezet voor de tweede helft.

Oegstgeest kwam sterker uit de kleedkamer en scoorde al snel weer. Maar dit werkte als een wake-up call voor onze jongens en de frustratie maakte plaats voor vastberadenheid om terug te vechten. Er volgde een prachtige goal van Julian en daarmee werd zijn harde werken beloond.

Met de stand op 3-4 wisten de jongens dat er meer in zat. Ze schakelden snel om na elke tegenaanval en werden steeds gevaarlijker. Uiteindelijk maakte Jidde de 4-4 met een slimme goal. Maar onze jongens wilden meer en Nick scoorde nog een keer, waardoor het 5-4 werd!

Het laatste kwart was ontzettend spannend. Meerdere grote kansen werden weggepoetst en Daan hield zijn doel schoon met enkele fantastische reddingen. Met vereende krachten wisten beide teams niet meer te scoren. Soms won je niet door schitterend voetbal, maar door keihard te werken. Dat was vandaag het geval en daarom mogen Daan, Mats, Mika, Nick, Jidde, Axel, Julian en Ayden trots zijn op zichzelf en elkaar. Ongeslagen in deze periode, alle wedstrijden gewonnen in de hoofdklasse. Een prestatie om trots op te zijn!