Foutloos Quick Boys JO11-4 zet kroon op het werk

Achttien punten uit zes wedstrijden en een doelsaldo van +42. Schitterende rapportcijfers voor de jongens van Quick Boys JO11-4 in de derde fase van het seizoen 2023-2024 waarin zij voornamelijk moeten aantreden tegen spelers die een jaar ouder zijn.

De meeste spelers zijn immers negen jaar oud, een enkeling tien, en voetballen sinds het begin van het voetbaljaar voor het eerst op een half veld. Dat doen zij samen met Quick Boys JO11-3 waarmee zij doordeweeks samen één trainingsgroep vormen. Nadat de eerste fase op een keurige derde plaats in de 1e klasse werd afgesloten, volgde een uitdagende tweede periode met tegenstanders uit de Haagse regio. Ondanks dat zij zeker niet elke week werden weggespeeld – de blauw-witten versloegen zelfs de uiteindelijke kampioen HVV – keerden de jongens terug in de Bollenstreek voor de derde fase met maar één doel: de titel pakken.

Na zeges op Teylingen (9-2), Katwijk (6-0), Noordwijk (9-3), Rijnsburg (7-3) en FC Lisse (3-2) stond op zaterdag 16 maart op Nieuw Zuid de “kampioenswedstrijd” tegen Ter Leede JO11-2 op het programma. De voorbereiding verliep niet geheel vlekkeloos vanwege blessures en ziektes, maar gelukkig waren Daan, Pieter en Ruben op tijd fit. In de spelersruimte zetten de trainers de laatste punten op de spreekwoordelijke i. Ook vanuit de club werd de wedstrijd zeer serieus genomen getuige het feit dat toparbiter André Waardenburg was aangesteld voor dit affiche. Intussen hadden alle vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, ooms en tantes en neefjes en nichtjes zich verzameld rondom veld 5B.  

AAJ7199

Meteen na het eerste fluitsignaal waren de intenties van de blauw-witten met gelegenheidsaanvoerder Pieter van Duijn duidelijk. De thuisploeg greep het initiatief en ging op jacht naar de openingstreffer. De bezoekers uit Sassenheim verweerden zich kranig, maar konden niet verhinderen dat Quick Boys al snel op voorsprong kwam. De aanvallend ingestelde verdediger Sem de Graaf opende de score en liet het aanwezige publiek voor de eerste keer juichen. Met vlot combinatiespel wilde de thuisploeg snel de wedstrijd beslissen. Mick Potters, een echte box-to-box speler, wist de voorsprong te verdubbelen: 2-0. De ban leek gebroken, want Rens van der Putten promoveerde een slim genomen hoekschop tot de derde treffer van de ochtend. Ook daarna ging het snel. Opnieuw Mick wist het net te vinden en ook de namen van Ahmed Halima, Pieter Ouwehand en Daan van der Oever, inclusief duimbrace, verschenen op het denkbeeldige scorebord. De ruststand was 7-0 en de jongens konden de titel eigenlijk al ruiken.

Na de doelwisseling ging Quick Boys verder met waar men gebleven was: doelpunten maken. De blauw-witten kregen van de trainers de opdracht mee om de fans langs de lijn te vermaken en zij gaven daar graag gehoor aan. Het verzet van Ter Leede was definitief gebroken. De Sassenheimers toonden zich niettemin als een zeer sportieve tegenstander in een wedstrijd waarin scheidsrechter Waardenburg de kaarten op zak kon houden. De dubbele cijfers werden gehaald. Achterin hielden de blauw-witte defensie onder leiding van poortwachters Ruben en Lennart Haasnoot (geen familie) de zaakjes goed op orde. Sterker nog, het mooiste doelpunt van de ochtend, de 14-0, kwam op naam van doelman Mike van Duijvenbode. Een afvallende bal werd door hem in één keer over zijn collega-doelman aan de overkant tegen de touwen geschoten, waarna Mike het middelpunt van de feestvreugde mocht zijn.

AAJ7812

Vanwege de sportieve aard van het duel hoefde de arbitrage geen extra tijd bij te trekken. Sterker nog, referee Waardenburg floot ruim vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd af, waarna het kampoensfeest eerder dan gepland kon losbarsten. Alle spelers ontvingen een mooi aandenken aan deze succesvolle periode en clubfotograaf Jan Valk legde de huldiging op prachtige wijze vast op de gevoelige plaat. Een mooie prestatie van Ahmed, Daan, Lennart, Mick, Mike, Pieter van Duijn, Pieter Ouwehand, Rens, Ruben en Sem die zich de komende weken gaan klaarmaken voor de laatste fase van het seizoen.  

Foto’s: Quick Boys Media/Jan Valk