Hattrick El Kachati helpt O21 aan winst

Zaterdag 16 maart speelde Jong Quick Boys de uitwedstrijd tegen Jong Hollandia. Na vier thuisoverwinningen en twee gelijke spelen in uitwedstrijden gingen de jeugdige talenten op jacht om ook op vreemde bodem drie punten te verzilveren.

Om 16:15 stonden beide ploegen aan de aftrap op het bijveld langs het IJsselmeer. Jong Quick Boys ging in de openingsfase op jacht naar de openingstreffer en kreeg enkele kansjes. Na een kwartier spelen kwam Jong Quick Boys op voorsprong. Jong Hollandia beweerde de bal uit te willen schieten voor een wissel, maar dat gebeurde zonder overtuiging, waardoor Jong Quick Boys kon profiteren en Zakaria El Kachati in stelling werd gebracht om de bal binnen te schieten (0-1).

Na de voorsprong leek Jong Quick Boys snel de voorsprong te verdubbelen, maar op onverklaarbare wijze werd een doelpunt van Mylan Schaap afgekeurd vanwege buitenspel. In het vervolg van de eerste helft hield Jong Quick Boys het veldoverwicht en kreeg vlak voor rust nog twee goede mogelijkheden, maar wist deze kansen niet te benutten.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. Jong Quick Boys maakte het spel en Jong Hollandia wachtte geduldig om in de counter toe te kunnen slaan. Jong Quick Boys kreeg ook in de tweede helft een paar goede kansen, maar de keeper van Jong Hollandia speelde een sterke wedstrijd en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Zo bleef het onnodig spannend en richting het einde van de wedstrijd geloofde Jong Hollandia er ook in dat een resultaat mogelijk was. Gelukkig voor Jong Quick Boys was er in de 88e minuut de verlossing. De keeper kon een hard schot van Ibrahim Gassamma niet goed verwerken, Zakaria was alert en bleef kalm en schoot de 0-2 binnen. Nog geen twee minuten later was het wederom raak. Ibrahim kon diep gestuurd worden en schoot genadeloos de 0-3 binnen in de verre bovenhoek. In de absolute slotfase was de verdediging van Jong Hollandia volledig open gespeeld en kon Zakaria zijn derde treffer van de middag maken, waarmee hij de eindstand op 0-4 bepaalde.

Een prima uitslag, maar tijdens de wedstrijd was het onnodig lang spannend. De defensie van Jong Quick Boys speelde echter ook zeer solide en gaf geen grote kans weg, waardoor het doel schoon werd gehouden. Volgende week starten ze met de return van de voorjaarscompetitie, waarbij Jong Be Quick 1887 naar sportpark Nieuw Zuid komt.