Jong Quick Boys buigt 0-2 achterstand om

Op zaterdag 23 maart speelde Jong Quick Boys de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Jong Be Quick 1887 uit Groningen. De uitwedstrijd enkele weken geleden eindigde in een gelijkspel, wat voor Jong Quick Boys dure punten waren. In die wedstrijd slaagde Jong Quick Boys er pas in de blessuretijd in om een punt veilig te stellen.

Onscherp vizier in de eerste helft:

Om 14:30 stonden beide ploegen klaar voor de aftrap van de eerste helft. Jong Quick Boys had vanaf het begin het betere van het spel en kreeg in de openingsfase een aantal goede mogelijkheden. Echter, het vizier was nog niet op scherp, zoals we vaak gewend zijn tijdens de thuiswedstrijden. Jong Be Quick 1887 hield stand en kwam wat beter in de wedstrijd. Ze wisten zich een enkele keer ook voor de goal te laten zien. Jong Quick Boys kreeg wel de beste kansen, maar diverse grote mogelijkheden werden niet verzilverd. Na 34 minuten spelen gebeurde wat je voelt aankomen in zo’n wedstrijd. Jong Be Quick 1887 kreeg een vrije trap, deze werd goed genomen en verlengd, en belandde in de verre hoek (0-1). Het spelbeeld veranderde niet na de achterstand, maar Jong Quick Boys slaagde er niet in de stand voor rust gelijk te trekken en zocht verrassend met een 0-1 achterstand de kleedkamer op.

Knap herstel in de tweede helft

In de tweede helft was het een herhaling van zetten. Jong Quick Boys verzuimde diverse goede mogelijkheden af te maken en Jong Be Quick 1887 wist met vlagen goed gebruik te maken van de ruimtes op het veld. Zo ook in de 50e minuut. Jong Quick Boys stond niet goed in de verdediging, waardoor een speler van Jong Be Quick 1887 de bal laag voor kon geven. De bezetting voor de goal was goed en de Groningers kwamen zelfs op een 0-2 voorsprong. Met nog 40 minuten op de klok was het zaak voor Jong Quick Boys om de druk nog hoger op te voeren. Na een aantal minuten was daar dan eindelijk de aansluitingstreffer voor Jong Quick Boys. Invaller Daan Luyten vond spits Mylan Schaap voor de goal, die de keeper wist te verschalken en de achterstand terugbracht tot één doelpunt (1-2). Een ware stormloop op het doel van Jong Be Quick 1887 volgde. Jong Quick Boys kreeg diverse kansen en vrije trappen, maar de gelijkmaker viel nog niet. Dit was mede te danken aan het sterk keepersoptreden van de keeper van Jong Be Quick 1887, die met diverse goede reddingen een sta in de weg was voor Jong Quick Boys. In de 70e minuut slaagde Jong Quick Boys erin de gelijkmaker binnen te schieten. Jouke Vlieland schoot een vrije trap binnen, waarbij de keeper kansloos was op het schot dat nog van richting veranderd werd door de Groningse muur (2-2). De laatste 20 minuten braken aan en Jong Be Quick 1887 had in de 76e minuut een handsbal nodig om de bal van de doellijn te houden, wat resulteerde in een penalty. Mylan Schaap zag de penalty gestopt worden door de doelman, maar was alert bij de rebound en schoot Jong Quick Boys op een 3-2 voorsprong. Na de verdiende voorsprong bleef het onnodig spannend in de slotfase. Bram Oskam moest ook nog enkele keren handelend optreden en Jong Quick Boys bleef mogelijkheden creëren, maar er werd niet meer gescoord.

Volgende Wedstrijd:

Een verdiende overwinning met een minimaal verschil, ondanks het grote overwicht in spel en kansen. Na 8 wedstrijden zijn de jeugdige blauwwitten nog ongeslagen en staan ze stevig op de tweede plaats, met 2 punten achterstand op Jong Zeeburgia. Tijdens het paasweekend is Jong Quick Boys vrij en oefent het aankomende donderdag thuis tegen Jong HFC, een 3e divisionist. Op zaterdag 6 april wacht de uitwedstrijd tegen Jong Alphense Boys.