JO9-5 komt op sportpark Elsgeest valse start te boven

Het is al lange tijd één en al hosanna rondom het spel en de resultaten van de JO9-5 van Quick Boys. Binnen blok 3 zijn enkel en alleen maar overwinningen geboekt en vandaag moest de afsluitende wedstrijd van dit blok de bekroning gaan worden door deze cum laude af te gaan sluiten. Het laatste affiche was een uitwedstrijd tegen de JO9-5 van Foreholte.

Van spanning vooraf was totaal geen sprake bij de boys. De start was iets later dan gepland en de jongens waren vooraf vooral druk bezig met lol maken met elkaar. Er werden hoopjes van hongerige strijders gevormd en degene die onderop lag, moest kennelijk kijken als een oorwurm…. Lachen, gieren, brullen, tot het moment dat het veld dan eindelijk werd vrijgegeven. Toen het moment dan eindelijk daar was werd de opstelling snel doorgesproken. Bo mocht vandaag in de goal starten en werd de tweede helft afgewisseld door, de semi vaste keeper, Christian. De verdediging werd vandaag gevormd door Gijs, Ryan en Jukka. Khai, Tijs en  Christian waren de middenvelders en Luuk en Bo de spitsen.
Na het eerste fluitsignaal werd het snel duidelijk dat de JO9-5 met een air van “dit doen we wel weer even” de wedstrijd aanving. Zoals zoveel ploegen is een team dat op 70% start en half de duels aangaat zeer kwetsbaar. Het team startte dan ook slap en Foreholte rook dat er mogelijkheden waren. Foreholte was een stuk gretiger, feller en won de eerste serie duels dan ook glansrijk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vooral Bo het in de beginfase druk had. Nadat Foreholte was warmgedraaid begon ook de scherpte toe te nemen bij de thuisploeg. De spits van Foreholte kreeg binnen 4 minuten al zijn derde grote kans en ditmaal stond zijn vizier wel op scherp en liet hij Bo kansloos. Bo kreeg het daarna alleen maar drukker en moest meerdere mooie reddingen verrichtten. Het is nooit een goed teken als de keeper in de beginfase het meest de bal beroerd en de 2-0 kon dus ook niet lang uitblijven en was op dat moment ook volledig terecht te noemen.
Een slap Quick Boys dat collectief faalde in de openingsfase. Als trainer is een dergelijke wake up call eigenlijk een mooie testcase. Hoe gaan de jongens om met een achterstand? Gaan de koppies hangen of worden de mouwen opgestroopt? 

Quick Boys kwam na deze 2-0 wel iets meer  aan voetballen toe, al bleef Foreholte de bovenliggende partij. Na wat speldenprikjes over en weer werden de duels wel beter aangegaan en uit één van deze duels kwam de bal voor de voeten van de bijna jarige Luuk die deze zonder al te hard te schieten langs de keeper van Foreholte kon werken, 2-1 en de aansluiting was dus weer gevonden. Het momentum was echter nog steeds bij Foreholte te vinden en de spits van de tegenpartij kreeg aan het einde van het eerste kwart de bal wederom voor zijn rechter en knalde hard de 3-1 tegen de touwen. De korte pauze kwam dan ook als geroepen voor de trainers zodat de juiste spirit en focus in de groep gebracht kon worden. Jukka en Christian werden binnen de lijnen gebracht en deel twee moest de start van de ommekeer gaan worden. De jongens leken de boodschap te begrijpen en de strijd werd nu aangegaan. Quick Boys  voerde de druk op en het was de vraag wie er op zou gaan staan. Het was Ryan die zich ontpopte als de wegwijzer naar  succes.
Eerst was het Khai die een corner voor het doel van Foreholte slingerde, waarbij Ryan werd gevonden. Ryan bedacht zich geen moment en zette zo zijn handtekening voor de 3-2. Ryan had de smaak te pakken en bewoog direct bij de volgende aanval  mee naar voren. Hij koos zijn moment goed want nu was het Tijs die Ryan als eindstation van de aanval vond. Als een volwaardige spits knalde hij ook de gelijkmaker binnen. De honger was echter nog niet gestild want de mooiste van Ryan moest nog komen. Op het moment dat Foreholte nog aan het bijkomen was van de schrik was het Ryan die nu het doel van afstand succesvol onder vuur nam en zo zichzelf met een hattrick en het team met een 3-4 voorsprong de rust in liet gaan. Als je dan na een zwakke start met een minimale voorsprong de rust in gaat dan mag je alleen maar blij zijn hoe het team de rug weet te rechten. De tweede helft werd gestart met een meer vertrouwde opstelling. Bo mocht na zijn goede keeperswerk in de punt van de aanval en Christian was nu weer de keeper. Ondanks deze posities bleek het kort na de rust geen enkel probleem voor beide spelers om elkaar nog steeds te vinden.
Christian trapte de bal direct achter de verdediging van Foreholte en bood zo direct Bo een vrije doortocht richting de keeper en deze faalde uiteraard niet, 3-5. De beer was nu los en de show kon opgevoerd gaan worden. Gijs en Jukka bleken nu samen achterin een rots in de branding te zijn die de wil toonden om in ieder duel een strijd op zich te zien, chapeau! Daarbij toonde Jukka ook zijn bekende drive naar voren waarbij hij steevast voor gevaar zorgt. De volgende doelpunten konden dan ook achter zijn naam worden gezet. Eerst was het Jukka die op rechts met de bal aan de voet het hele veld overstak en ook nog doeltreffend uithaalde, 3-6. Vervolgens schoot hij een volley richting het doel die pas door het net tot stilstand werd gebracht, 3-7. Foreholte probeerde zich wel terug in de wedstrijd te knokken maar Christian bleek wederom lastig te passeren. Quick Boys rende nu met z’n allen naar voren om de knock out uit te delen. Het vergat hierbij de restverdediging in de gaten te houden en nadat een eigen corner tot balverlies leidde was het Foreholte die direct een vrije doortocht richting Christian had. De speler van Foreholte joeg de bal ook nog eens verwoestend van rechts in de linker kruising en liet zo de goed keepende Christian kansloos, 4-7. Christian liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en bleef gefocust op het tegenhouden van ballen. Nadat hij de volgende aanval van Foreholte onschadelijk maakte, gaf hij wederom een assist op Bo door met een fabelachtige uittrap de bal achter de verdediging te schieten. Bo mist deze kansen zelden en dus was de stand 4-8. Foreholte gaf echter niet op en ditmaal was het weer een pegel, nu van links die in de rechter kruising vloog. 2 onhoudbare beautysalon achter elkaar en dus was de stand 5-8. 

Het slot was echter geheel voor Quick Boys. Khai die de hele wedstrijd al lekker stond over te spelen zag vanaf links dat Luuk helemaal vrijstaand. De pass was bijna nog mooier dan het doelpunt en het verschil was gemaakt. Tijs stond inmiddels vanwege zijn snelheid nog even in de spits en ook hij mocht nog een doelpuntje bijschrijven. Na een schitterende slalom door de verdediging schoof hij de bal rustig bij de linkerpaal binnen, 5-10. Jukka had op dat moment nog wat lucht over en stoomde weer vol langs de rechterzijde van het veld richting doel. Het leek hierbij of hij z’n oogkleppen had opgezet want hij kon zowel Luuk, Tijs en Bo de bal binnen laten schuiven als hij het overzicht had gehouden. Hij schoot echter uit een onmogelijke hoek recht op de keeper en had het geluk dat de rebound voor zijn voeten viel en hij zo toch de 5-11 kon optekenen. Het laatste doelpunt was echter voor onze fantastisch keepende Christian. Hij ramde de bal weer ver naar voren richting Tijs die op snelheid de bal op waarde schatte. De keeper en Tijs hadden echter enkel ook voor elkaar en zo stuitte de bal eenmaal om vervolgens in het doel te ploffen zonder geraakt te worden. 5-11 eindstand, veel lachende gezichten en dus een 100% score. Luuk trakteerde vervolgens nog in de kleedkamer dus de dag kon niet meer stuk.