Jong Quick Boys gelijk tegen Westlandia

De mannen van coach Rick de Boer hebben inmiddels al weer enige wedstrijden gespeeld en de start van dit nieuwe seizoen kent tot nu toe wisselende resultaten.

In de KNVB beker werd knap met 2-1 gewonnen van 3e divisionist Zeeburgia en vervolgens werd ook de competitie goed gestart met een goede 2-0 overwinning uit bij de Treffers. Helaas kon vorige week geen vervolg gegeven worden aan deze goede start en werd met 2-1 verloren van MVV. De jonge blauwwitten hadden op basis van de 2e helft er zeker recht op meer gehad.

Jong Westlandia – Jong Quick Boys

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Westlandia op het programma. Onder de herfstachtige omstandigheden had Jong Quick Boys het lastig tegen de Westlanders. De thuisploeg begon feller aan de wedstrijd en de blauwwitten hadden moeite om de juiste weerstand hiertegen te bieden. Echte grote kansen bleven overigens aan beide kanten uit. In de 11e minuut kwam Westlandia op een 1-0 voorsprong. De rappe aanvaller van de thuisploeg werd in het 16 meter gebied onreglementair gestopt door Matthijs Heeringa, waarna Dinand Kuhn de strafschop feilloos binnen wist te schieten. In het vervolg van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet en bleef Westlandia vol jagen op de bezoekers. Jong Quick Boys probeerde een paar keer via een voorzet gevaarlijk te worden, maar tot echt grote mogelijkheden leidde dit niet.

In de tweede helft wist Jong Quick Boys in de 65e minuut op gelijke hoogte te komen, ook vanaf 11 meter. Sem van Duijn werd na goed druk zetten gevloerd door de keeper, waarna de scheidsrechter resoluut voor een strafschop floot. Het was Sem die zelf achter de bal ging staan en de gelijkmaker binnenschoot. Mede als gevolg van een felle regenbui werd het een open slotfase waarin Jong Quick Boys op jacht ging naar de overwinning. Toch werd er niet meer gescoord, hoewel Jong Quick Boys nog de grootste kans kreeg in de slotfase. Jeroen van der Plas werd goed diep gestuurd en zag 1 op 1 met de keeper zijn inzet helaas op de paal belanden.

Volgende wedstrijd

Aanstaande zaterdag is Jong Quick Boys vanwege het interlandweekend vrij. Op zaterdag 1 oktober speelt Jong Quick Boys thuis tegen Alexandria, de aftrap is  om 14:30 uur op sportpark Nieuw-Zuid.