Jong Quick Boys blameert zich

Na een vrij weekend stond voor jong Quick Boys de thuiswedstrijd tegen Alexandria op het programma. Vanwege de overtollige regenval van de afgelopen dagen was, in plaats van het hoofveld, veld 4 het strijddecor voor deze wedstrijd. Beide ploegen wisten in de eerste drie wedstrijden 4 punten te bemachtigen, en stonden gezamenlijk op een 3e plaats.

Jong Quick Boys – Jong Alexandria

Beide ploegen begonnen gelijk opgaand aan de wedstrijd en waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd maar grote kansen bleven uit. Na 14 minuten was het Daan Luyten met de eerste mogelijkheid, na een goede individuele actie zag hij zijn geplaatste schot door de keeper net onder de lat vandaan tot corner verwerkt. De daaropvolgende corner was wel reden tot juichen. Matthijs Heeringa wist namelijk de corner onberispelijk binnen te koppen en Jong Quick Boys op 1-0 te zetten. In het vervolg hadden de jeugdige blauwwitte de wedstrijd onder controle. Na een half uur spelen veranderde de wedstrijd in een 2 minuten volledig. Allereerst floot de scheidsrechter voor een discutabele penalty voor de bezoekers, deze buitenkans werd benut door Alexandria (1-1). Vervolgens was Jong Quick Boys het even helemaal kwijt en wist Alexandria hier optimaal van te profiteren, nadat er meerdere zaken misgingen aan de kant van Quick Boys wist Alexandria binnen een minuut na de gelijkmaker zelfs op voorsprong te komen (1-2). Na deze toch wel verassende achterstand herpakte Jong Quick Boys zich en was het voor rust een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar wisten deze toch wel 100% kansen niet te verzilveren.

De tweede helft begon Jong Quick Boys voortvarend en gesteund door de wind in de rug kwam Alexandria er niet meer uit. Het spelbeeld speelde zich volledig af op de helft van Alexandria maar Jong Quick Boys wist deze overmacht niet om te zetten in doelpunten. De keeper van Alexandria bleek een te grote sta in de weg te zijn of het ontbrak net aan beslissende passes en tweede ballen die steeds niet goed vielen. Vervolgens kreeg Jong Quick Boys een lesje effectiviteit van Alexandria. In de 64e minuut was één van de spaarzame momenten op de helft van Quick Boys gelijk een doelpunt, een geplaatst schot vanaf rand 16 meter viel binnen en zo stond het tegen de verhouding in wel 1-3.
Het spelbeeld veranderde vervolgens niet, Jong Quick Boys ging nog meer op zoek naar de aanval en Alexandria moest alle zeilen bij zetten om stand te houden. Het wachten was op de aansluitingstreffer maar die bleef uit. Zo werd een oude voetbalwet weer eens uit de kast gehaald, ‘Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander het wel’. En zo geschiedde in de slotfase, in de 90e minuut en blessuretijd wist Alexandria voor de goal te komen en deze mogelijkheden af te maken. Waardoor de einduitslag maar liefst 1-5 bedroeg.

Volgende wedstrijd

Een 1-5 nederlaag was niet de verhouding op het veld maar wel een feit. Op naar volgende week dan wacht de verre uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Om 16:15 uur zal afgetrapt worden in het Jan Louwers Stadion.