Call of Duty op Nieuw Zuid

“Ik doe straks dit bord omhoog, als jullie daar met je geweer op richten en schieten start het spel”. Het bord ging omhoog, zo ook de geweren die vervolgens hun lasers richting het bord schoten en weg stoven de jongeren.

In het kader van Quick Boys 100 jaar was er voor de jeugd een lasergame avond georganiseerd op Nieuw Zuid. Het plein rondom het clubhuis was omgebouwd tot een soort laserland, met obstakels gemaakt van prullenbakken, hekken, banken en pallets. Heel simpel maar creatief en effectief.
Vooraf werden de Quick Boys & Girls “gebrieft” door de organisatie en door iemand van Your Event die het spel in goede banen moest leiden en de puntentelling bij moest houden.

Helmen op, geweren testen, schieten op de schijf wat het startsein betekende voor de lasergame ronde en wegstoven de jongeren.

Sommigen met een tactiek, in groepjes uit elkaar en verspreiden achter de obstakels, anderen weer zonder tactiek achter de tegenstander aanrennen. Je zou zeggen dat die eerste groep de meeste kans zou maken op een overwinning maar enkele malen was de tweede tactiek ook doeltreffend.

Maar welke tactiek er ook gebruikt werd, er was een hoop lol en plezier. Naar mate de avond vorderde veranderde de tactieken ook. In het schemer is het makkelijk je doelwit te vinden maar toen de donkerte inviel bleek het lastiger te worden voor de kids om doel te treffen (zo ook voor de dienstdoende fotograaf).
Aan het einde van iedere ronde konden de kids naar het clubhuis om de vrede te ondertekenen met een lekker frisje en een zakje chips…… Werden alle wereld problemen maar zo gemakkelijk opgelost!