Quick Boys handhaaft koppositie na zege op Jong FC Volendam

Na amper tien minuten spelen had Quick Boys al een 2-0 voorsprong genomen. In de loop van de eerste helft wist Jong FC Volendam nog een aansluittreffer te scoren al wisten de blauw-witten de marge al weer snel te vergroten. In de tweede helft kwamen beide tegenstanders nog een keer tot scoren, waardoor de uitslag op 4-2 werd bepaald.

Jong FC Volendam leek een goede start van de wedstrijd te kennen toen Joey Antonioli belaagd door twee verdedigers toch nog een doelpoging kon wagen. Ten koste van een hoekschop zag Antonioli zijn doelpoging gekeerd door doelman Paul van der Helm. Een paar minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Youssef El Kachati werd aan het werk gezet. Hij slalomde langs een aantal verdedigers en langs doelman Kayne van Oevelen om vervolgens de bal in het lege doel te plaatsen. Amper bekomen van de schrik moest Jong FC Volendam een paar minuten later weer een tegendoelpunt incasseren. Bram Franken had een aantal tegenstanders het nakijken gegeven om vervolgens de bal op Jim Beers af te leggen. Beers faalde niet waardoor Quick Boys na amper tien minuten spelen al een 2-0 voorsprong had genomen. Twee kansen, twee doelpunten. Qua effectiviteit voor de afwerking van doelkansen hadden de blauw-witten tot nu toe weinig reden tot klagen.

Voorlopig was het even gedaan met de dadendrang van beide tegenstanders, die zich nog maar weinig lieten zien in de buurt van elkaars doelgebied. Met bijna twintig minuten op de klok liet Quick Boys zich weer gelden. Bram Franken lag aan de basis van een aanval waaruit Ravelino Junte werd gevonden. De laatste plaatste de bal rakelings naast het doel. In de zelfde wedstrijdfase liet ook Jong FC Volendam zich gelden toen Quincy Hoeve een aanval opzette met Joey Antonioli. Weer moest de laatste in Van der Helm zijn meerdere erkennen waardoor de stand ongewijzigd bleef. Daarna weer een kans voor de Wijdbroeken toen Hoeve een doelpoging waagde. De spits lobde te bal over het doel.

Met nog een kwartier te gaan deed Jong FC Volendam eindelijk iets terug. Daar ging een overtreding van Dyllandro Panka aan vooraf. Halverwege de speelhelft mocht Antonioli een vrije schop nemen. Antonioli verraste Van der Helm met zijn schot waardoor de marge werd gehalveerd. De hoop op een beter resultaat werd Jong FC Volendam al snel ontnomen. Na voorbereidend werk van Franken rondde Junte succesvol af. In de loop van de eerste helft zouden beide tegenstanders nog een keer gevaarlijk worden, beiden wisten het net niet te vinden. Met een ruststand van 3-1 gingen beide tegenstanders aan de thee.

In de tweede helft nam men voorlopig alle tijd om elkaar af te tasten. Zonder elkaar defensief te testen werd de bal aan beide zijden braaf heen en weer getikt. Na ongeveer een kwartier spelen wist Quick Boys de marge alsnog verder te vergroten. Youssef El Kachati was het eindstation van een prachtige blauw-witte aanval, hij liet doelman Van Oevelen kansloos en scoorde daarbij zijn tweede goal van de wedstrijd: 4-1. Wat kon Quick Boys verder nog gebeuren in deze wedstrijd?

Halverwege de tweede helft mocht Jong FC Volendam nog hoop putten op een beter resultaat toen Antonioli na een overtreding van Van der Helm een strafschop mocht nemen. De doelman maakte zijn fout goed door de bal te stoppen waardoor de marge ongewijzigd bleef. Tegenvaller voor Quick Boys was dat Danny van den Meiracker kort na te zijn ingevallen het veld weer moest verlaten.

Quick Boys geloofde het wel voor de rest, de scherpte was er van af. Jong FC Volendam kon niet beter waardoor de wedstrijd dreigde dood te bloeden. Met het einde van de wedstrijd wist Jong FC Volendam toch nog te scoren. Milan de Haan kon profiteren van slap verdedigen bij de blauw-witten en bracht de eindstand op 4-2. In ieder geval weer een goede overwinning voor Quick Boys die de koppositie wist te verstevigen na puntverlies van HHC Hardenberg en Katwijk.