Jong Quick Boys kan geen vuist maken

Op Nieuw-Zuid stond de eerste competitiewedstrijd na de lange corona winterbreak op het programma, Excelsior Maassluis kwam op bezoek. Nog 2 resterende wedstrijden hebben de blauwwitte in de najaarscompetitie. De thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis, die op een knappe 2e plaats staan en daarmee kans hebben op promotie, was voorafgaand een interessante ontmoeting waarin Quick Boys moest laten zien hoe de ploeg ervoor staat na de lange winterstop.

Tegenstander Exc. Maassluis staat op een knappe 2e plaats, en hebben daarmee de promotie binnen handbereik.

Op veld 4 werd om half 3 afgetrapt voor de wedstrijd tegen de tricolores uit Maassluis. Een koude straffe wind dwars over het veld werkte niet mee in het vertoonde spelbeeld. Beide ploegen waren in de openingsfase weinig voor het vijandelijk doel te vinden en de echte grote kansen bleven daarmee logischerwijs uit.
Het duurde bijna 35 minuten voordat de eerste grote kans zich voor deed, een goede redding van Thijs Ouwehand was nodig om de bezoekers van score af te houden. Helaas was het een minuut later wel raak, met een knappe kopbal kwam Excelsior Maassluis op voorsprong. (0-1)
Tot de rust kwam Quick Boys weinig gevaarlijk voor het doel, Bart van Duijn had een mogelijkheid om te profiteren van balverlies in de verdediging van Exc. Maassluis maar zag zijn poging naast het doel gaan.

Na de rust kwam Quick Boys beter uit de kleedkamer en was feller dan de 1e helft. Helaas hield de solide verdediging van de bezoekers goed stand en bleven de kansen uit voor de blauw-witte.
Het waren voornamelijk de 4 gele kaarten aan de bezoekers die het meeste opvielen in de begin van de 2e helft. Echte kansen bleven aan beide kanten uit, Lars Wietsma was voor Jong Quick Boys het dichtste bij een treffer, hij zag zijn bekeken schot op de lat belandden.
Het slotoffensief van Quick Boys kende helaas geen succes, nadat Quick Boys de druk probeerde op te voeren was het Excelsior Maassluis dat in de 82e minuut kon profiteren van balverlies in de blauwwitte verdediging en kon daarmee de voorsprong verdubbelen. (0-2)

Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende nederlaag, Quick Boys kon geen vuist maken tegen Excelsior Maassluis. Excelsior Maassluis was de gelukkigste en kon de driepunten bijschrijven, ondanks het onderlinge verschil in de wedstrijd minimaal was.

Voor Quick Boys was het niet de gewenste herstart van de najaars-competitie en blijft hiermee steken op een 11e plaats. Een plaats op de ranglijst die vertekend lijkt in de onderlinge strijd die elke wedstrijd is gestreden, op een enkele wedstrijd na had er vaak meer ingezeten voor de blauwwitte maar de ranglijst geeft wel de harde realiteit aan van waar je staat.
Over 2 weken staat de laatste wedstrijd op het programma, in Amsterdam zal De Dijk de tegenstander zijn.