JO13-1 sluit competitie overtuigend af

Na een te lange winterstop en de 1-1 in de laatste thuiswedstrijd van vorige week, speelden de boys van de JO13-1 hun laatste uitwedstrijd in Wormerveer. De 1e divisie voor de jeugd is verdeeld in een najaars- en voorjaarscompetitie, maar als gevolg van de corona maatregelen loopt deze eerste nogal uit.

In deze competitie laten de boys goeie dingen zien. Alleen in de seizoensouverture tegen AFC ’34 was het team – mede als gevolg van een aantal schorsingen – kansloos. In de overige wedstrijden was het team van trainers Willem van den Oever en Jaco Kuijt toch minimaal gelijkwaardig, maar deed zichzelf een aantal keer echt tekort.

Met de laatste wedstrijd op de rol bivakkeerden de boys op de 7e plek, terwijl de ploeg uit Wormerveer met plaats 8 genoegen moest nemen. Een ideale tegenstander dus om het eerste deel van het seizoen mooi af te sluiten.

Voor een groot deel van de boys riep het weerzien met het Sportpark Wateringcomplex in Wormerveer herinneringen op aan het Internationale toernooi van inmiddels 6 jaar geleden, toen Liverpool werd verslagen. Over blijvende herinneringen gesproken. Afgelopen zaterdag dus plaats van handeling voor een mooie clash en dat werd het.

Prima start Quick Boys

De blauwwitten komen goed uit de startblokken en binnen paar minuten is een aanval over links en voorzet over de hele naar Gijs de Vreugd bij de tweede paal. Deze kopt terug en spits Vince Haasnoot tikt zachtjes binnen. Een prima begin van de wedstrijd. Vlak daarna alweer een aanval, nu over rechts. Captain Job van Duijvenvoorde stuurt rechtsbuiten Gijs de Vreugd weg en zijn voorzet op Tony Tanago is op maat. Helaas schiet de rappe buitenspeler hard, maar net over. Het is Quick Boys dat in deze fase de klok slaat. Daniël steekt Gijs de Vreugd weg en deze omspeelt de keeper en schiet op doel. Helaas voor hem glijdt een verdediger met uiterste krachtinspanning de bla uit het doel. Vlak daarna zijn de blauwwitten weer gevaarlijk uit een corner.

We zijn al halverwege de eerste helft als Fortuna de eerste grote kans krijgt, als een afgeslagen bal voor de voeten komt van de rappe spits die alleen op keeper Levi Schaap doorgaat. Die verricht een uitstekende redding waardoor het 0-1 blijft. Daarna is het weer Quick Boys dat aanzet en Daniël Schaap stuurt deze keer Tony Tanago de diepte in. Zij voorzet komt bij de twee paal bij de inkomende Vince Haasnoot die net geen controle krijgt waardoor de bal kan worden weggewerkt.

Daniël diep op Tony, gaat door. Voorzet, tweede paal, Vince geen controle, weggewerkt. Vlak voor rust is het Fortuna dat uit het niets kan profiteren van balverlies op het middenveld, de rechtsbuiten gaat door, gebruikt zijn lijf goed en schiet de gelijkmaker tegen de touwen. Zo gaan de teams met een 1-1 stand naar de limonade.

Na achterstand toch volle buit.

In de tweede helft gaat Quick Boys door met waar het was gebleven, met aanvallen. Toch is het de thuisploeg die profiteert van een foutje achterin en geheel tegen de verhouding in de 2-1 voorsprong neemt. Al vrij snel valt een gelijkmaker alweer, als Sem Ouwehand, die geweldig invalt, de bal op het middenveld onderschept en deze op Tony Tanago geeft. Deze gaat goed door over links en geeft een afgemeten voorzet op de inkomende Levi Ouwehand, die prima binnen glijdt. Vlak daarna kan de kleine handige aanvaller ook voor de 2-3 tekenen, als Job van Duijvenvoorde weer onderschept en direct op Levi Ouwehand geeft. Deze gaat door en schiet van afstand met een mooie boog over de keeper. Toch doet ook Fortuna zeker nog wat terug, maar dan is weer keeper Levi Schaap op z’n post. Na een prima uitbraak is daar een grote kans voor de thuisploeg, maar weer is het de goalie van Quick Boys die uitstekend redt. Ook de scrimmage voor het doel die volgt leidt nog tot een paar kansen maar nu zijn het de verdedigers Tom Burgering en Thijn van Duijn die prima ingrijpen en de gelijkmaker voorkomen.

Het slot is voor blauwwitten, met weer een ontscheping van Sem Ouwehand, de diepte pass op Tony Tanago. Zijn voorzet komt bij Vince die de bal direct aanneemt op z’n dij en uit de draai geweldig inschiet. Een mooie afsluiting van een prima tweede helft en prima wedstrijd.

De komende weken spelen de boys van de JO13-1 een aantal oefenwedstrijden en dan wordt de voorjaarscompetitie als het goed is in maart hervat.