JO15-2 pakt belangrijke 3 punter

Afgelopen zaterdag mochten de boys van de JO15-2 als middenmoter aantreden tegen de hekkensluiter Lugdunum JO15-1. Het verschil in punten was niet groot, slechts twee punten dus een overwinning was zeer van belang om uit te lopen. Door Storm Eunice moest er eerst een aantal takken van het veld worden verwijderd. Vandaag stond er nog net genoeg wind om de bal sneller te laten rollen, en bij tegenwind was het lastig om de bal de juiste richting te geven. De zon was goed aanwezig, deze gaf nog wat warmte mee aan de toch wat afgekoelde wind.

Stevige eerste helft

De jongens van de JO15-2 traden aan met een gastspeler, de wedstrijd begon gelijk op, een paar kansen van de tegenpartij en daaropvolgend enkele kansen van onze boys. Na een paar pittige duels, die eerlijk werden uitgevochten, was de scheidsrechter verplicht om een aantal keer in actie te komen. Met snel, kort spel en op het juiste moment wegdraaien werden grote overtredingen vakkundig ontweken, helaas vond een speler van de tegenpartij het nodig om zijn hand te laten landen op het achterhoofd van een van onze jongens. Een zakje ijs was nodig om de bult op het achterhoofd te laten slinken. Na dit vervelende voorval toonden de jongens broederschap en gingen vervolgens weer verder met de echte strijd, overigens zonder het net te laten bollen. Snel daarna werd er gefloten voor de rust en kon men voor een zoete limo richting de kleedkamer. De aanwezige toeschouwers verdwenen, voor iets aangenaams, richting het clubhuis.

Tweede helft: Wind in de rug

De tweede helft begonnen de boys erg goed en door snel en sterk samenspel kwamen ze een aantal keer dicht voor het doel. Na een mooie diepe bal schoot onze spits deze droog in de hoek, “bam” het eerste doelpunt van de wedstrijd was een feit. De jongens gaven wederom gas en kwamen een aantal keer in de buurt van de 16 meter. Je kon goed merken dat de tegenstander tegen zichzelf begonnen te spelen mede ook door de harde tegenwind. Ze kregen hierdoor de bal ook niet meer zo vaak over de middellijn waardoor hun kansen, inclusief een bal op de lat, op 1 hand te tellen waren.
Onze jongens merkten ook dat de tegenstander het lastiger kreeg, en na een soepele combinatie verdween de bal met een hard schot in de kruising. Het doelpunt werdt door iedereen gevierd waaraan goed te zien was dat dit een heel hecht team geworden is.
Zo kon er een mooie overwinning van 2-0 bijgeschreven worden en werd het gat met Lugdunum vergroot tot 5 punten.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen F.C. Rijnvogels, tot dan!