Jong Quick Boys onderuit in vermakelijk duel

Op zaterdag 11 november reisde Jong Quick Boys af naar Limburg voor de wedstrijd tegen Jong M.V.V. In het stadion De Geusselt stonden beide ploegen om 13 uur klaar voor de aftrap. Nadat de sproeiers er ook klaar mee waren, kon er afgetrapt worden voor de eerste helft.

Eerste helft

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Jong Quick Boys stond goed georganiseerd en gaf weinig weg. Jong M.V.V. had een kwalitatief goede ploeg op het veld staan, mede doordat diverse wissels van de hoofdmacht van M.V.V. hun opwachting maakten.

Grote kansen bleven in de openingsfase uit, en het was Jong M.V.V. dat na 20 minuten de eerste goede mogelijkheid kreeg. Gelukkig ontbrak het aan de scherpte van de Limburgse spits. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Jong Quick Boys beter in het spel en resulteerde het in een paar mogelijkheden. De 0-0 brilstand was een prima uitgangspunt voor de tweede helft.

Tweede helft

De tweede helft begon niet goed voor Jong Quick Boys. In de 47e minuut kwam Jong M.V.V. op voorsprong; van dichtbij kon de spits van Jong M.V.V. een voorzet binnen tikken (1-0). Na de achterstand nam Jong Quick Boys het initiatief meer in handen en had meer balbezit. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar de absolute scherpte of het geluk ontbrak om de keeper van Jong M.V.V. echt onder druk te zetten. Na 61 minuten spelen verdubbelde Jong M.V.V. de voorsprong. Een goede voorzet werd binnengekopt door de spits van Jong M.V.V. (2-0).

Jong Quick Boys probeerde zeker terug te komen, maar slaagde er helaas niet in om overtuigend voor het vijandelijke doel te zijn. In het laatste kwartier drukte Jong Quick Boys M.V.V. meer terug, maar dit resulteerde helaas niet in een doelpunt.

Zo verloor Jong Quick Boys met 2-0 van Jong M.V.V. Ondanks de uitslag heeft Jong Quick Boys een prima wedstrijd laten zien in een vermakelijke confrontatie.

Volgende wedstrijd:

Komende zaterdag speelt Jong Quick Boys een thuiswedstrijd tegen Jong U.S.V. Hercules. Tijdens de eerdere wedstrijd in Utrecht ging Jong Quick Boys geflatteerd met 6-0 eraf. De Jeugdige blauwwitte hebben dus wat goed te maken tegen de Utrechters. De aftrap is om 14:30 op veld 2.