Jong Excelsior Rotterdam een maatje te groot

Op zaterdag 4 november stond de thuiswedstrijd tegen Jong Excelsior Rotterdam op het programma. De Rotterdammers zijn hard op weg om in de winterstop weer terug te keren naar divisie 3, en de ploeg was nog altijd ongeslagen. Jong Quick Boys wist de afgelopen 2 wedstrijden te winnen en was eveneens nog ongeslagen in eigen huis. Door de aanhoudende regen was het een ware herfstwedstrijd. thuiswedstrijd tegen Jong Alphense Boys eindigde in een remise (2-2).

Eerste helft

Om 15:00 uur begon de wedstrijd op veld 2. Jong Quick Boys begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Ondanks het feit dat Jong Excelsior meer balbezit had, toonde Jong Quick Boys zich niet de mindere en wist het regelmatig gevaarlijk te worden door goede onderscheppingen op het middenveld. Helaas slaagde Jong Quick Boys er niet in om deze kansen om te zetten in grote scoringsmogelijkheden of doelpunten. De verdediging van Jong Quick Boys hield stand en Jong Excelsior werd niet gevaarlijk. In de eerste 25 minuten veranderde dit spelbeeld niet, en het was een kwestie van wachten tot het geluk een keer aan de kant van Quick Boys zou staan. Helaas was het na 27 minuten spelen toch Jong Excelsior dat verrassend op voorsprong kwam. Een voorzet werd bij de tweede paal goed binnengelopen door de uitploeg (0-1). Ondanks de achterstand bleef het spelbeeld onveranderd, en Jong Quick Boys testte de doelman van Excelsior met enkele schoten, maar deze waren niet voldoende om de keeper echt onder druk te zetten. Kort voor rust werd de achterstand vergroot toen Jong Excelsior uit een hoekschop van dichtbij kon scoren en de stand op 0-2 bracht. Dit was zuur voor Jong Quick Boys, maar het liet zien dat Jong Excelsior Rotterdam direct gebruikmaakte van de kansen die zich voordeden.

Tweede helft

In de tweede helft was Jong Excelsior duidelijk een maatje te groot voor Jong Quick Boys. Al binnen 2 minuten bracht Jong Excelsior de score op 0-3, en even later werd het zelfs 0-4. Jong Excelsior domineerde het spel, terwijl Jong Quick Boys af en toe nog wel mooi voetbal liet zien vanuit de opbouw, maar er niet in slaagde om Jong Excelsior serieus onder druk te zetten. In de 66e minuut breidde Jong Excelsior de voorsprong verder uit naar 0-5.

Volgende wedstrijd:

De uitslag van 0-5 bleef ongewijzigd, en Jong Quick Boys verloor terecht van Jong Excelsior Rotterdam, met name vanwege de prestaties in de tweede helft. Ondanks de aanzienlijke nederlaag toonde Jong Quick Boys in de eerste helft positieve aspecten die vertrouwen geven. Aanstaande zaterdag staat er een verre uitwedstrijd naar Jong M.V.V. op het programma, waarbij Jong Quick Boys het opneemt tegen de competitie runner-up. Enkele weken geleden wist Jong Quick Boys knap van hen te winnen in hun thuiswedstrijd. De aftrap is om 13:00 uur in Stadion De Geusselt in Maastricht.