Op zaterdag 28 oktober speelde Jong Quick Boys de uitwedstrijd tegen Jong Alphense Boys. Vorige week waren de jeugdige blauwwitte een week vrij, en konden zich optimaal voorbereiden om de knappe thuisoverwinning tegen Jong M.V.V. een vervolg te geven. De laatste thuiswedstrijd tegen Jong Alphense Boys eindigde in een remise (2-2).

Eerste helft

Om 11:30 stonden beide ploegen aan de aftrap voor de 1e helft. De wedstrijd begon niet zoals gehoopt voor Jong Quick Boys. Na 2 minuten keek Jong Quick Boys al tegen een 1-0 achterstand, Bjorn Schaap kreeg de bal niet op tijd weg en na goed doorzetten van de spits van Jong Alphense Boys verdween de bal plotsklaps in doel. Dit gaf Jong Alphense Boys vertrouwen en Jong Quick Boys had het niet makkelijk maar herpakte zich wel. Na 12 minuten was er een prima aanval van Jong Quick Boys, de bal werd goed rondgespeeld en na een goede actie van Zakaria El Kachati wist Hadi Erol de bal binnen te schieten (1-1).
Jong Quick Boys speelde bij vlagen best aardig voetbal maar was zeker ook slordig in balbezit. Na 37 minuten kwamen de blauw-witten op een 1-2 voorsprong. Hadi bleef goed drukzetten en wist de bal te veroveren, hield vervolgens goed het overzicht en vond op zijn beurt Zakaria die de bal met overtuiging achter de Alphense keeper schoot. Jong Quick Boys ging ook met de voorsprong de kleedkamer in.

Tweede helft

De tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was er net zoals de vorige ontmoeting een hoop strijd en energie van beide kanten. Na een uur spelen kwam Jong Quick Boys goed weg toen tijdens een hachelijk moment de bal van de doellijn gehaald kon worden. Jong Quick Boys wist verder stand te houden en was diverse malen ook gevaarlijk voor de Alphense goal. Het venijn zat wel in de staart van de wedstrijd want in de slotfase vielen er nog 3 doelpunten. Het was allereerst Hadi Erol die zijn 2e van de middag wist te maken, een schot van 20 meter leek een prooi voor de keeper maar deze verkeek zich op de bal waardoor deze binnen viel en Jong Quick Boys de stand op 1-3 zetten.
In de 90e minuut bracht Jong Alphense Boys de spanning nog terug, een voorzet kon van dichtbij binnen worden gekopt (2-3). In de resterende 5 minuten blessuretijd was het in de 92e minuut nogmaals raak voor Jong Quick Boys, een misverstand tussen een Alphense verdediger en de keeper resulteerde in een eigen goal waarmee de wedstrijd definitief beslist was.

Volgende wedstrijd:

De 2-4 overwinning betekend dat Jong Quick Boys zich weet te melden in de middenmoot van de competitie. Met acht wedstrijden gespeeld staan de blauw-witte talenten nu 5e maar wel op een gedeelde 3e plaats met 13 punten. Komende zaterdag komt koploper Jong Excelsior Rotterdam op bezoek op sportpark Nieuw Zuid. De Kralingens zijn nog ongeslagen en de degradant van vorige jaar wil kosten wat kost zo snel mogelijk weer terug naar divisie 3. Aan Jong Quick Boys de schone taak om zaterdag te laten zien wat ze waard zijn, de aftrap is om 14:30.