JO9-5 zwijmt na zwakke start op de Middelmors

Op 28 oktober stond voor de tweede keer dit seizoen de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys JO9-5 op de kalender. Het geheugen van de blauw witte jongens bleek uitstekend te zijn want in de kleedkamer werd er vooraf al veel gesproken over de vorige galavoorstelling die hier eerder ten toon gespreid werd, waar Rijnsburgse Boys eerder met 11-2 aan de zegekar werd gebonden. De jongens waren nu dan ook al vooraf druk met het maken van doelpunten.

Helaas waren de jeugdige blauw-witten niet op volle oorlogssterkte. Ryan en Jukka moesten zich ziek afmelden voor deze derby en dat was achterin te merken ook. Gelukkig was de kersverse aanwinst Tijs wel van de partij waardoor we alsnog de luxe van een wisselspeler hadden. De jongens startten in de volgende opstelling: Quinn op doel – Tijs, Gijs, Luuk in de verdediging – Christian en Khai in de aanval en topscorer Bo startte als wissel. Tijs bleek geen last te hebben van plankenkoorts en ook van een gebrek aan wedstrijdritme was weinig te zien. We zijn dan ook blij met deze versterking!

De wedstrijd startte iets later dan gepland en al snel bleek dat Quick Boys heel gemakzuchtig deze wedstrijd in was gegaan. Verdedigende intenties werden direct overboord gegooid. De wedstrijd ging dan ook gelijk op, en na wat kleine kansen over en weer viel de bal uit de scrimmage voor de voeten van Luuk die hier vanaf een meter of vijf van de goal wel raad mee wist en de stand zo op 0-1 bracht. Dit leek Luuk alleen maar meer te motiveren om zijn rol als verdediger helemaal maar overboord te gooien en in plaats daarvan de meest diepe aanvaller te worden. De rode loper werd hierdoor uitgerold. Rijnsburg kreeg steeds meer vat op de wedstrijd doordat Quick boys steeds meer uit positie ging lopen. De jongens wilden graag scoren maar om te winnen moet er ook verdedigd worden! De beste kansen waren na de voorsprong dan ook voor Rijnsburgse boys en de 1-1 die vervolgens viel was dan ook dik verdiend. Bo kwam er vervolgens in voor Gijs en na wat tactische wijziging maakte Bo al snel de 1-2 door vanaf rechts koel de bal in het doel te schieten. Quick Boys was echter nog niet wakker geschud en nog voor de limonade kon worden ingeschonken mocht Rijnsburg nog een paar keer door de verdedigende gatenkaas heen snijden en ondanks dat Quinn een paar prachtige reddingen verrichtte, boog Rijnsburg de achterstand om naar een 3-2 ruststand.

Soms is een achterstand goed om de ogen te openen en een vermanende preek was noodzakelijk; Verdedigen, bij de tegenstander blijven, werken voor elkaar en sterallures overboord gooien!!!

Gijs die de hele wedstrijd als enige echte verdediger wel zijn taak achterin uitvoerde werd nu achterin bijgestaan door Christian en dit bleek een gouden zet. Beuken was het devies en ineens stond het weer. Tijs en Khai pakten het middenveld en Bo mocht als diepe spits spelen. De woorden leken te zijn aangekomen want direct na de rust werd er direct een mooie aanval over meerdere schijven getoond. Bo gaf vanaf rechts voor op de inkomende Khai die koel afrondde, 3-3. Er werd nu wel hard voor elkaar gewerkt en achterin werd ineens voor elke centimeter gestreden. Complimenten hoe Gijs en Christian de tweede helft als mannen hebben verdedigt. Tijs kreeg steeds meer bravoure en kort na de 3-3 kapte hij zich vanaf links vrij en schoot hard en laag op doel. Helaas strandde zijn inzet op de paal.

Kort na het kussen van het aluminium kreeg Bo zijn volgende kans en die wist hier wel raad mee, 4-3. Quick boys leek met de juiste instelling los te zijn gekomen. Tijs die dus al pech had gehad mocht kort hierna wederom aanleggen en dit maal luisterde hij zijn debuut op met een goal. Na de 5-3 werd de druk opgevoerd en Rijnsburg werd nu overal op het veld opgejaagd. Gijs mocht doorschuiven naar het middenveld en vanaf daar kreeg hij in het vervolg kans op kans. Het doel was voor Gijs steeds net te smal, te laag, de keepster lag in de weg of een verdediger lag er tussen. Het mocht gewoon niet zo zijn voor Gijs. Khai had vandaag blijkbaar niet zoveel kansen nodig want hij schoot vervolgens wel zijn tweede van de ochtend binnen en de wedstrijd leek met deze 6-3 gespeeld. Rijnsburgse Boys spartelde nog even tegen en bracht de spanning heel even terug. Bo scoorde echter al snel zijn derde en Luuk zette zijn naam als laatste op het scoreformulier. Eindstand 8-4.

Het was zeker niet de beste wedstrijd maar op basis van de tweede helft hebben de jongens wel laten zien dat ze met de juiste inzet ver kunnen komen. Er is dus voor de trainers nog genoeg werk te doen.