Collectief Jong Quick Boys wint verdiend van Jong MVV

Op zaterdag 14 oktober kwam Jong MVV op bezoek op sportpark Nieuw-Zuid. De Limburgers stonden op de tweede plaats en waren goed aan de competitie begonnen, met tevens overtuigende uitslagen. Jong Quick Boys, dat thuis nog ongeslagen is, kende vorige week een ongelukkige wedstrijd tegen Hercules.

Eerste helft

Om half 3 stonden beide ploegen aan de aftrap op veld 2. Na 4 minuten was het Hadi Erol die de score opende vanaf de rand van de zestienmeter. Hadi kreeg de bal voor zijn voeten en twijfelde geen moment en schoot de bal met een lage schuiver buiten bereik van de keeper (1-0).

Na de vroege voorsprong had vooral de bezoekende ploeg veel balbezit. Afgezien van enkele kansen werden zij niet echt gevaarlijk. Spits Zakaria El Kachati kreeg de grootste kans na een kwartier spelen. Na een zeer behendige actie kon Zakaria alleen op de keeper af, maar zijn poging werd knap gered door de keeper van Jong MVV. Enkele minuten later kon de aanvaller van Jong MVV ook alleen op het doel van Quick Boys afgaan, maar Bjorn Schaap bracht een uitstekende redding en hield daarmee Jong Quick Boys op voorsprong.

Na een half uur spelen viel de gelijkmaker, een voorzet werd op gelukkige wijze verlengd door de spits van Jong MVV, waarmee hij de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Jong Quick Boys was nog dichtbij een voorsprong voor rust, maar Mike van Wieringen zag zijn kopbal helaas op de lat belanden.

Tweede helft

Jong Quick Boys begon zeer overtuigend aan de tweede helft. Binnen een minuut kreeg de ploeg al een goede kans, maar die werd uiteindelijk van de doellijn gehaald door een Limburgse verdediger. Jong MVV slaagde er niet in om onder de hoge druk van Quick Boys uit te komen, wat leidde tot verschillende mogelijkheden en hoekschoppen voor Jong Quick Boys.

Na 50 minuten spelen was het Jarno Slootweg die schitterend de bal wist binnen te koppen en daarmee de stand op 2-1 bracht. Enkele minuten later stuurde Hadi Zakaria diep met een prachtige bal, maar helaas wist Zakaria de keeper opnieuw te kloppen met zijn poging.

Na een uur spelen verdubbelde Jarno Slootweg de voorsprong. Na een foutieve uitverdediging van Jong MVV kreeg Jarno de bal en schoot deze buiten bereik van de keeper binnen (3-1). Omdat MVV gedwongen werd om meer in de aanval te gaan, kreeg Jong Quick Boys nog enkele kansen, maar helaas werden die niet benut.

In de absolute slotfase bracht Jong MVV de spanning terug in de wedstrijd. Vanuit een voorzet wist de aanvaller van Jong MVV de bal binnen te werken. In de resterende paar minuten hield Jong Quick Boys stand en behaalde de overwinning.

Volgende wedstrijd:

Dit was een schitterend teamresultaat waarin er als collectief gestreden werd, en de geleverde inzet beloond werd met 3 punten. Het is een belangrijke overwinning die, gegeven de huidige fase en omstandigheden, zeer welkom is voor het hele team en de staf.

Naast deze overwinning  leverde Jong Quick Boys ook nog eens  zijn derde debutant af bij Quick Boys 1. Na Kai Oudshoorn en Juda van Velsen was het nu de beurt aan Bart Kuyt om zijn eerste minuten in het eerste team te maken. Dit is een zeer positieve ontwikkeling voor de jeugdopleiding van Quick Boys.

Volgende week heeft Jong Quick Boys een vrije week en over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen Jong Alphense Boys.