Jong Quick Boys loopt in het mes

Op zaterdag 7 oktober stond voor Jong Quick boys de uitwedstrijd op het programma tegen Hercules USV. Op het 2e veld van de Utrechtse voetbalvereniging stond om 12:45 de aftrap gepland.

Eerste helft

Beide ploegen begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd waarbij Jong Hercules de druk wat hoger kon opvoeren vanwege de wind in de rug van de thuisploeg. Na 19 minuten kreeg Jong Quick Boys de bal niet weg vanuit het zestienmetergebied, een aanvaller van Jong Hercules wist wel raad met deze scrimmage en schoot van dichtbij de 1-0 binnen. Na de 1-0 bleef het spelbeeld ongewijzigd maar na een half uur spelen ging het plotseling snel. De spits van Jong Hercules liet zien dat hij weinig mogelijkheden nodig had en wist wel raad met een foutieve pass aan Quick boys zijde, de spits aarzelde geen moment en schoot de bal, vanaf 35 meter, overtuigend binnen (2-0). Nog geen minuut later had Jong Quick Boys wederom moeite om de bal uit te verdedigen en was het wederom de spits van Jong Hercules die de bal in zijn voeten kreeg, vanaf randje zestienmeter werd ook deze poging binnengeschoten, wat dus een 3-0 achterstand betekende. Tot de rust werd er niet meer gescoord.

Tweede helft

In de 2e helft was Jong Quick Boys als bovenliggende ploeg de kleedkamer uitgekomen en voerde de druk op het Utrechtse doel. Op diverse pogingen wist de keeper van Jong Hercules knap redding te brengen en het was Sten Schaap die het meest dichtbij een aansluitingstreffer was, helaas zag de middenvelder zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in komen.

Na een ruim uur spelen sloeg Jong Hercules in korte tijd wederom 2 keer toe waarin Jong Quick Boys er verdedigend weer niet helemaal goed uit zag. Dit betekende wel dat er duidelijke cijfers op het scorebord stonden van 5-0. In de slotfase was het effectieve Hercules nog eenmaal trefzeker en bepaalde daarmee de eindstand op 6-0.

Volgende wedstrijd: 

Een 6-0 nederlaag die wellicht geflatteerd genoemd mag worden maar de uitslag staat er wel. Voor de stoppende trainer Rick de Boer was dit niet het gewenste resultaat waar hij mee wilde eindigen, en ook de teleurstelling bij de jeugdige blauwwitte was merkbaar.

Komende zaterdag komt Jong M.V.V. op bezoek op sportpark Nieuw Zuid. Om 14:30 staat de aftrap gepland tegen de Limburgers die afgelopen zaterdag met maar liefst 10-0 wisten te winnen van Jong Alphense Boys.