Jong Quick Boys en Jong Alphense Boys delen de punten

Zaterdag 30 september speelde Jong Quick Boys de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys. Op het hoofdveld van ons Sportpark Nieuw Zuid stonden beide ploegen om 15:00 klaar voor de aftrap.

Eerste helft

Direct na de aftrap was Jong Quick Boys gevaarlijk maar wist het overwicht niet te verzilveren, het bleef bij een paar mogelijkheden en diverse corners. Mede door het spel van Jong Alphense Boys was het met name Jong Quick Boys dat het balbezit had en de aanval probeerde te zoeken. Echter waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen, de rappe aanvaller van Alphense Boys wist de bal mee te krijgen in het zestienmetergebied en schoot de bal na 15 minuten beheerst binnen via de paal (0-1).

Het spelbeeld veranderde na de achterstand niet. Na 35 minuten was het Bart Kuyt die de stand weer gelijk trok. Vanuit een corner bleef de bal hangen in het zestienmetergebied waarbij Bart op de goede plek stond en van dichtbij de 1-1 binnenschoot.

Helaas was de gelijke stand van korte duur, 2 minuten later wist Jong Alphense Boys weer op voorsprong te komen. Een aanvaller van Jong Alphense Boys kreeg vrij eenvoudig de mogelijkheid om de weg naar het doel te vinden en schoot de bal  overtuigend tegen het net (1-2).  De minimale achterstand was tevens ook de ruststand.

Tweede helft

In de 2e helft ging Jong Quick Boys op jacht naar de gelijkmaker. Het tempo en druk vooruit was toegenomen in vergelijking met de eerste helft. Na een uur spelen was het Jouke Vlieland die de mooiste treffer van de middag wist te maken. Vanuit een vrije trap op ruim 20 meter vanaf het doel schoot Jouke de bal knap in de bovenhoek binnen. De gelijkmaker was verdiend en Jong Quick Boys kreeg vervolgens de grootse mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Het was onder andere Bart Kuyt die zijn poging op de paal zag gaan. In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst wat een open en energievol eind van de wedstrijd betekende. Een mooi moment in de slotfase was de invalbeurt voor Mylan Schaap, na langdurige blessures en terugvallen kon de aanvaller sinds ruim een jaar tijd weer officiële speelminuten maken. In de slotfase wisten beide ploegen niet meer te scoren wat mede te danken was aan het prima keeperswerk van beide doelmannen.

Volgende wedstrijd:

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel waarin Jong Quick Boys zeker het gevoel heeft gehad dat de overwinning een mogelijkheid was. Volgende week reist Jong Quick Boys af naar Utrecht om aan te treden tegen Jong Hercules USV.  Zaterdag 14 oktober speelt Jong Quick Boys zijn volgende thuiswedstrijd tegen Jong MVV.