Quick Boys JO11-7 Kampioen

Op een prachtige, zonnige zaterdagmiddag (12.15 uur) mogen de boys van de JO11-7 beginnen aan de wedstrijd tegen leeftijdsgenoten uit ons buurdorp; v.v. Noordwijk. Het is niet zomaar een wedstrijd, maar een heuse kampioenswedstijd, al zo vroeg in het seizoen met deze nieuw samengestelde ploeg. Alles is aanwezig om er een mooie dag van te maken: een compleet fitte selectie, veel ouders, opa’s en oma’s en andere bekenden en schitterend weer.

De wedstrijd werd goed gestart en werden verschillende (grote) kansen gecreërd maar de bal wilde maar niet in de goal. De keeper van Noordwijk was duidelijk niet van plan om de boys “zomaar”dit feestje cadeau te doen. Na 4 enorme kansen knalt de laatste man van Noordwijk de bal over onze verdediging en staan we plotseling 0-1 achter! Balen, en Noorwijk ruikt kansen naar meer en geeft gas. In deze fase word onze verdediging goed getest, maar keeper en verdediging Sven, Luc, Leonard en Koen staan uitstekend hun mannetje. We gaan de 1e break in met een 0-1 achterstand. Niks aan de hand, nog 3 x 15 minuten te gaan.

Het 2e kwartier begonnen de boys daarom ook weer met een aantal uitstekende aanvallen via Bram, Thijs, Luc en Leonard en de goal moest toch een keer vallen zou je zeggen? Maar die keeper en de zenuwen zaten toch lelijk in de weg voorlopig….

Tot we een vrije trap krijgen van de uitstekend leidende scheidsrechter, welke door Bram van Boven heerlijk in de hoek gelegd werd: 1-1 en de ban bleek gebroken. Er valt duidelijk een grote last van de schouders af. Nog geen drie Minuten later werd de 2-1 binnen geschoten via een knal van Thijs. Weer een minuut later ligt de 3-1 erin via Leco en gaan we de rust in met deze heerlijke voorsprong.

Alleen via de lange bal sticht Noordwijk nog wat gevaar, maar er is maar een ploeg welke echt voetbalt, en dat zijn de talenten van de JO11-7! Via Rick, die weer enorm veel energie in deze wedstrijd stopte, kwamen we dan ook op een 4-1 voorsprong en kon er langzaam aan het feest gedacht worden. Sven zorgde er vervolgens, met een prima redding, voor dat Noordwijk geen hoop meer kon krijgen. Met een aantal mooie aanvallen via Luc Varkevisser en Thom werden er nog prima kansen gecreerd maar zonder de goal te vinden.

Bram liet nog 2x zijn klasse zien en tikte er nog goals koelbloedig in, na uitstekend voorwerk van Julian. Via een laatste tegenstoot van Noordwijk (de blauw-witten jongens liepen al de polonaise) werde de eindstand van 6-2 bepaald en kon het feest beginnen. Een schitterde start van het seizoen met deze leuke groep, en op naar meer!