JO9-5 toont karakter

Het is zaterdagochtend 30 september en de J09-5 treft het op deze nazomerochtend op Nieuw Zuid. Met een mooi zonnetje en zonder een zuchtje wind is het heerlijk vertoeven en de jongens hebben er zin in. De laatste wedstrijd van het eerste kwart van het seizoen en de Noordwijkse JO9-4 jongens zijn duidelijk gekomen om de drie punten mee te gaan nemen. Met liefst 5 wissels komt Noordwijk aan zodat ze continue fitte spelers het veld in kunnen blijven sturen. De blauw witte machine is dus gewaarschuwd en na het geven van de laatste instructies klinkt dan eindelijk iets later dan gepland het eerste fluitsignaal.

Noordwijk laat direct zien waarvoor ze gekomen zijn en er wordt van begin af aan voor elke meter gestreden. Noordwijk lijkt iets feller te beginnen en ondanks enkele mooie katachtige reddingen van Quinn valt dan toch de bijna onvermijdelijke 0-1. “Niet bij de pakken neerzitten en schouders eronder want er is nog tijd zat”. De vraag is; komt zo’n boodschap op dat moment vanaf de zijlijn aan? Het team is even van slag maar geeft gelukkig niet op. Het spel golft aardig op en neer met kansjes aan beide kanten tot gevolg. Dan is het eigenlijk uit het niets dat Luuk op karakter doorzet en een verdediger van Noordwijk de bal ontfutseld. Doelgericht als hij is, denkt Luuk niet na en laat het net van de tegenstander trillen, 1-1.

Toch is het Noordwijk dat steeds net iets feller is in de duels en meer bereidheid lijkt te hebben om voor elkaar de vuile meters dicht te lopen. Noordwijk jaagt overal flink door en de eigen boys krijgen nauwelijks de tijd en ruimte om rustig te kijken waar de bal heen kan. Dit is duidelijk terug te zien als Jukka de bal op eigen helft vanaf de zijlijn in mag dribbelen. Hij wordt direct onder druk gezet en verspilt de bal op een hachelijke plek vlakbij het eigen doel. Noordwijk weet wel raad met deze kans en knalt de 1-2 in het doel en laat Quinn voor de tweede maal kansloos. De schouders gaan direct hangen en zelfs Gijs en Ryan gaan er dan even bij zitten en moeten overeind geholpen worden. Dat is erg vroeg als er nog 30 minuten te spelen zijn en een kleine peptalk is nodig. Het team is op dat moment even helemaal van slag en de 1-3 hangt dan ook in de lucht.

Door de jongens positief te coachen weten ze zich echter weer te herpakken en vechten ze zich terug in de wedstrijd. Jukka neemt het doel van Noordwijk verschillende keren en uit diverse hoeken onder vuur maar ondanks zijn goede traptechniek heeft hij vandaag het geluk niet aan zijn zijde. Noordwijk houdt een licht overwicht totdat Khai de bal uit de kluts voor het doel van Noordwijk voor zijn voeten krijgt. Khai behoudt de rust voor het doel en pakt dit cadeautje graag uit, scoort de gelijkmaker en deelt dan ook met een Mbappé achtige viering van het doelpunt een gevoelige tik uit aan Noordwijk. De storm van de 1-3 is gaan liggen en de 2-2 staat op het bord.
Dat de gelijkmaker gemaakt kon worden en we niet op een grotere achterstand stonden was op dat moment vooral de verdienste van het centrale duo die achterin stonden. Gijs en Ryan verdedigden vandaag alsof hun leven ervan af hing en dat was net wat het team tot dan toe nodig had. Door de 2-2 voelt Noordwijk vervolgens dat ze meer moeten gaan doen om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Ze halen werkelijk alle trucjes uit de kast die ze zich hebben aangeleerd. Er wordt gefluisterd, getraineerd, vuil gekeken en fel, soms net over het randje, gespeeld. Alles met het doel om binnen de grenzen van wat toegelaten wordt onze jongens uit de tent te lokken en dat lijkt te werken. Net een tikje, net een woordje, wat het spel van Quick Boys niet ten goede komt. Ryan schiet nog een keer van afstand maar het is dan allemaal even net niet. Dan is het vlak voor de rust als Bo licht tegen de verhouding in toch de 3-2 binnen schiet en is het direct een goed moment om de limonade op te zoeken en de koppies bij elkaar te steken. Ryan kon even tot rust komen want hij had zich bijna laten provoceren door twee Noordwijkse jongens die samen waren gaan spannen. Gelukkig kon Martin op hem en de tegenstander inpraten en konden we met een nieuwe tactiek en met rust in het hoofd de tweede helft aanvangen.

We moesten wat doen om de Noordwijkse storm in te dammen en kozen voor het zand in de ogen principe. Quinn ging van doel af en mocht in de spits gaan lopen. Khai werd de nieuwe keeper en het advies werd meegegeven om hard voor elkaar te werken en vooral te genieten van de overwinning die we gingen behalen want ze hadden nog een klein tikkie nodig en dan zouden ze wel capituleren. We startten direct fel en de juiste focus was er weer. Door fel en adequaat doorjagen van Christian belande de bal bij Bo die niet aarzelde en al snel de 4-2 binnen schoot. Het geloof bij Noordwijk in een overwinning zakte met de minuut verder weg. Quick Boys won nu de duels die bij tijd en wijle pittig waren en de druk op het doel van Noordwijk nam steeds verder toe. De ingezette tactiek werkte perfect en Quinn knalde kort erop de 5-2 binnen. De wedstrijd was op dat moment gespeeld maar de honger was nog niet gestild. De ene mooie aanval volgde op de andere en Christian geloofde nog in een bal die Bo voor het doel langs schoot. Op snelheid hield Christian de bal binnen de lijnen en behield koeltjes het overzicht. Christian passte op Bo, die vervolgens Quinn als eindstation vond en koeltjes de die vervolgens 6-2 binnen werkte. De lijdensweg van Noordwijk was nog niet ten einde. Noordwijk probeerde het wel maar kwam niet veel verder dan nog twee keer de paal te testen waardoor ze zelf niet meer tot scoren kwamen. Bo deed dit kort voor tijd nog wel en zorgde zo voor de dikverdiende 7-2 overwinning. Zo blijft Nieuw Zuid tot nu toe een onneembare vesting en wachten we rustig af op welk toneel de KNVB ons gaat plaatsen. Er zit nog genoeg rek en potentie in de jongens dus kom maar op!