Geflateerd verlies voor Jong Quick Boys

Op zaterdag 23 september reisde Jong Quick Boys af naar het Van Donge & De Roo stadion, voorheen bekend als stadion Woudestein. Daar stond om 15:00 de wedstrijd tegen Jong Excelsior Rotterdam op het program.

Eerste helft

Jong Quick Boys kende een moeizame start van de eerste helft, waarbij met name de thuisploeg het spel bepaalde. Na een kwartier spelen opende Jong Excelsior Rotterdam de score. Een Rotterdamse aanvaller werd met een dieptepass weggestoken en schoot de bal in de verre hoek binnen. Enkele minuten later verdubbelde Jong Excelsior de voorsprong zelfs.

Na de 2-0 achterstand begon Jong Quick Boys echter meer in de wedstrijd te komen, en de balans keerde terug. Na 30 minuten spelen kopte Juda van Velzen vanuit een corner de bal over de doelman en bracht daarmee de stand terug naar 2-1. Deze tussenstand was tevens de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Jong Quick Boys sterk uit de kleedkamer en domineerde het spel. In de 47e minuut kreeg Timo Pont een goede kans, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Jong Excelsior Rotterdam. Ondanks het veldoverwicht kon Jong Quick Boys geen grote kansen creëren. Toen het wat steviger begon te regenen, herwon Jong Excelsior de controle over de wedstrijd.

De jacht op de gelijkmaker verstomde een beetje en de bal wilde er maar niet in. In de slotfase besliste Jong Excelsior de wedstrijd definitief. In de 82e minuut werd de bal vanuit een voorzet binnengeschoten van dichtbij, waardoor de score op 3-1 kwam. Enkele minuten later kreeg Excelsior een makkelijk gegeven strafschop, Ibrahim Gassamma leek een prima ingreep te hebben op de bal maar de scheidsrechter oordeelde anders en floot voor een penalty. Deze werd beheerst binnengeschoten vanaf 11 meter, waardoor de eindstand 4-1 werd.

Volgende wedstrijd:

Al met al een ietwat geflatteerde nederlaag voor Jong Quick Boys. Volgende week zal Jong Alphense Boys op sportpark Nieuw Zuid op bezoek komen, waar de aftrap om 15:00 uur zal plaatsvinden op het hoofdveld.