Doelpuntrijke overwinning JO9-5

Vandaag stond er wederom een uitwedstrijd op het menu. De JO9-4 van Foreholte uit Voorhout kruiste vandaag de degens tegen de altijd sterke J09-5 van Quick Boys. Zonder de afwezige Jukka en net nadat Ryan in de juiste plaats was gearriveerd werd er gefloten voor aanvang van de wedstrijd.

De start was bijna oogstrelend en we mochten van geluk spreken dat er geen scout langs het veld stond. Lessen uit de training waren ondanks het moeilijk bespeelbare veld goed waarneembaar. Er werd goed en veel overgespeeld en zo mocht Bo twee keer in korte tijd als eindstation van een vlot lopende aanval de “trekker” overhalen. Bo schoot met scherp en zo stond, voordat Foreholte het eigenlijk, doorhad, de 0-2 al op het scorebord. De honger bleek echter nog lang niet gestild en nu stond Christian als voorste man op de juiste plek en ook dit bleek een koud kunstje te zijn 0-3. Het leek zo dus een makkelijke middag te worden en de gemakzucht sloop er een beetje in.

Doordat we vergaten te verdedigen lag ineens uit het niets de 1-3 in het net. Nadat Christian pech had in de afronding (pegel op de paal) viel vervolgens ook de 2-3 en leek Foreholte zich helemaal in de wedstrijd te kunnen knokken. Vervolgens klonk het startsein voor de Luuk show. Luuk was al heerlijk bezig in de passing en door zijn doorzettingsvermogen werd de verdediger van Foreholte gedwongen tot het maken van een eigen doelpunt. Doordat Luuk voor 99% verantwoordelijk was voor deze gedwongen fout, schrijven we dit doelpunt dan ook bij Luuk bij. Foreholte bleek echter een taaie tegenstander en vond weer de aansluitingstreffer (3-4). Weer was het Luuk die z’n ploeg bij de hand nam en hij maakte nu ook de 3-5. Het was echter nog geen tijd voor de rust.

De in het tweede kwart ingevallen Ryan zocht met een mooie pass uit het achterveld de ruimte. Bo zag dat de bal op het gladde veld langs de verdediging door rolde en kreeg de bal in de hoek van het veld in bezit. Bo zag vervolgens een heel klein gaatje en schoot vanuit een moeilijke hoek, hard en laag langs de verbouwereerde keeper de 3-6 binnen. De spelers van Foreholte bleken echter niet van slag en deden kort voor het rustsignaal nog wat terug en zo werd de rust met 4-6 gehaald.

Er leek toen niks aan de hand en we konden wat gaan experimenteren. De verdediging die goed stond met Ryan en Gijs werd geheel vervangen. Gijs kreeg rust en Ryan mocht naar het middenveld doorschuiven. Christian en Luuk werden achterin geposteerd. Het bleek een moeilijke tweede helft te gaan worden en Foreholte maakte snel de 5-6 en ook de 6-6. Foreholte rook zijn kans en bij Quick boys sloeg de twijfel toe. Er werd naar elkaar gewezen en de jongens leken het geloof in de overwinnen kwijt te raken. De belangrijkste treffer van de ochtend viel echter toch aan de zijde van Quick Boys. Bo knalde de 6-7 tegen de touwen en Gijs kwam er vervolgens in om de verdediging weer te versterken. Het fundament stond weer en de ruimtes werden groter doordat Foreholte nu risico’s moest nemen. Mede doordat Quinn enkele fantastische reddingen verrichte bleef Foreholte tegen de hatelijke achterstand aankijken. Quick boys gaf deze voorsprong niet meer weg en kreeg zelfs via Luuk, Ryan, Khai en Bo meerdere kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. De meeste kansen strandden in schoonheid en enkel het vizier van Bo stond daarna op scherp. Bo maakte zijn tweede hattrick van de middag en Quinn bleek niet meer te passeren. 6-9. Weer een mooie uitoverwinning in de pocket.