Jong Quick Boys weet ook tweede thuiswedstrijd in winst om te zetten

Na een goede start van de competitie tegen Jong Spartaan’20, volgde vorige week helaas een nederlaag. In een warm Groesbeek verloor het jeugdige blauw-witte team met 2-1 van Jong  De Treffers. Op zaterdag 16 september ontving Jong Quick Boys opponent Jong Alexandria ’66. Jong Alexandria ’66 was ook de tegenstander in de eerste ronde van de KNVB Beker, waarin Jong Quick Boys eind augustus met duidelijke cijfers verloor van de Rotterdammers, namelijk met 4-2. Voor deze competitiewedstrijd had Jong Quick Boys dus wel wat recht te zetten .

Eerste helft

Opnieuw op veld 2 begon Jong Quick Boys zeer overtuigend aan de wedstrijd. Binnen 32 seconden opende Fairo Nieuwenbroek de score met een uitstekende actie binnen de zestien, waarbij de rechtsbuiten de bal in de korte hoek schoot (1-0). Na deze droomstart was het voor Jong Quick Boys van groot belang om de controle te behouden, want behendige spelers als die van Alexandria mag je geen ruimte geven. Jong Quick Boys slaagde erin om de controle vast te houden, en na 22 minuten verdubbelde Timo Pont de voorsprong. Na het veroveren van de bal kon Timo vanaf de linkerkant op het doel af, waarbij hij de bal met een strak geplaatst schot in de verre hoek plaatste (2-0). Gedurende de eerste helft kreeg Jong Quick Boys meerdere kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar helaas ontbrak het aan scherpte om de score echt te vergroten. Met een ruststand van 2-0 gingen beide teams de kleedkamers in om op adem te komen in de warme weersomstandigheden.

Tweede helft

In de tweede helft had Jong Quick Boys moeite om het overwicht in de wedstrijd te behouden. Door minder zorgvuldig voetbal werd het voor de jeugdige blauwwitten een intensieve wedstrijd. Na een uur spelen kwam Jong Alexandria ’66 terug in de wedstrijd. Enkele minuten daarvoor voorkwam keeper Bram Oskam nog de aansluitingstreffer met een goede redding. Maar in de 60e minuut was het dan toch raak voor de Rotterdammers; een goed schot vanaf de rand van het zestienmetergebied viel binnen, waarmee de aansluitingstreffer een feit was.

Alexandria kreeg weer geloof in een resultaat en ging meer op zoek naar de aanval, zonder direct grote kansen te creëren. De 3-1 kwam daarbij op een ideaal moment voor Jong Quick Boys. Uit een goed genomen corner kopte Mike van Wieringen de bal vol overtuiging in het net, waardoor de voorsprong weer werd uitgebreid naar twee doelpunten. Beide ploegen hielden de strijd vervolgens in evenwicht, zonder dat er aan beide kanten nog grote kansen te noemen waren.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd het toch nog spannend, toen Jong Alexandria ’66 van dichtbij de 3-2 binnenkopte. In de overige speelminuten van de blessuretijd hield Jong Quick Boys stand, terwijl Alexandria in de blessuretijd met een man minder moest eindigen vanwege een directe rode kaart

Volgende wedstrijd:

Zo werd er een 3-2 overwinning behaald in een moeizame en zware wedstrijd, wat tevens revanche betekende voor de eerder geleden bekernederlaag. Aankomende zaterdag zal Jong Quick Boys op bezoek gaan bij Jong Excelsior Rotterdam. De Rotterdamse BVO is nog ongeslagen na 3 wedstrijden. De aftrap volgende week zaterdag zal om 15:00 uur plaatsvinden.