Jong Quick Boys start competitie met 3 punten

Op zaterdag 2 september speelde Jong Quick Boys zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Jong Spartaan ’20. Na een maand voorbereiding was het op het nieuwe kunstgras van veld 2 een interessante ontmoeting tegen een van de drie Rotterdamse tegenstanders van dit seizoen.

Eerste helft

Jong Quick Boys stond om 14:30 vol vertrouwen aan de aftrap en wilde in de sporen treden van het in meerdere opzichten succesvol afgelopen seizoen. De openingsfase was het aftasten aan beide kanten. De eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg in de 12e minuut via een kopbal van Bart Kuyt, echter trof zijn poging geen doel.

Na een klein half uur spelen kwamen de eerste grote mogelijkheden. Het was eerst Jong Spartaan ’20 dat dacht op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Nog geen twee minuten later was het Jong Quick Boys dat de score kon openen. Allereerst was het wederom Bart die zijn poging gepareerd zag worden door de keeper van Jong Spartaan ’20, in de rebound zag Hadi zijn schot van dichtbij naast het doel gaan.

In de 33e minuut kwam Jong Quick Boys dan wel op voorsprong. Een goede voorzet van Geert van der Bent was perfect op maat voor Bart, en met een geplaatste kopbal verschalkte Bart de keeper, waarmee hij de stand op 1-0 bracht. Tot aan de rust hield Jong Quick Boys de voorsprong vast, waarbij keeper Timon Fikkert vlak voor rust eenmaal handelend moest optreden bij een verrassend schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Tweede helft

Jong Quick Boys kwam goed uit de kleedkamers en wist in de 55e minuut de voorsprong te verdubbelen. Vanuit een goed genomen corner van Hadi wist Bart de bal binnen te koppen (2-0). In de 65e minuut was het wederom Bart die de wedstrijd leek te beslissen. Timo Pont stuurde Bart 1 op 1 met de keeper, waarbij de spits koelbloedig zijn hattrick wist te maken en daarmee de stand op een comfortabele 3-0 zette.

Echter bleven de Spartanen erin geloven en werden in de 73e minuut geholpen met een makkelijk gegeven strafschop. Timon en de spits van Jong Spartaan ’20 gingen beide voor de bal waarbij sprake was van een normaal duel, maar de scheidsrechter besloot anders en legde de bal op de stip. Vanaf 11 meter faalde Jong Spartaan ’20 niet en bracht daarmee de stand op 1-3.

Enkele minuten later was het de beurt aan invaller Fairo Nieuwenbroek, die de mooiste treffer van de middag wist te maken. Fairo kreeg de bal randje zestienmetergebied, iets wat ongelukkig onder controle, maar twijfelde vervolgens geen moment en haalde vanuit de lucht verwoestend uit, waarna hij zijn schot in de bovenhoek zag verdwijnen (4-1).

In de slotfase was vervolgens Jouke Vlieland dichtbij de vijfde treffer van de middag, maar Jouke zag zijn geplaatste schot op de lat uiteenspatten. In de absolute slotfase van de wedstrijd was het allesbehalve saai. In de 90e minuut wist Jong Spartaan ’20 nog wat terug te doen en werd het 4-2. Vervolgens volgde er nog een zeer noemenswaardig moment; keeper Timon Fikkert kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij reageerde op een speler van Jong Spartaan ’20 die doorliep op de doelman. Gescoord werd er vervolgens niet meer, waardoor Jong Quick Boys het seizoen startte met een 4-2 overwinning.

Volgende wedstrijd:

Na deze 4-2 overwinning mag Jong Quick Boys zich klaarmaken voor de verre uitwedstrijd naar Groesbeek. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Jong de Treffers op het programma. De eerstvolgende thuiswedstrijd van de jeugdige blauwwitte talenten is zaterdag 16 september om 14:30 tegen Jong Alexandria’66.