Jong Quick Boys pakt volle buit in spannend slot

Op 26 februari speelde Jong Quick Boys de laatste wedstrijd van de najaars-competitie uit tegen De Dijk. Van najaar omstandigheden was echter geen sprake op Sportpark Schellingwoude, de zon scheen uitbundig op het sportpark langs ‘t IJ. Voor de Dijk (nummer 13) en jong Quick Boys (nummer 11) was het een wedstrijd met niet al te grote belangen, bij winst kon Quick Boys nog een plek stijgen op de ranglijst.

Goede eerste helft met magere rust stand

Om 12:00 uur werd er afgetrapt op het hoofveld dat vol lag met afgewaaide takken van de stormen die de afgelopen week waren gepasseerd. Vanaf het begin zakte De Dijk erg in waardoor Quick Boys het spel maakte en de openingen probeerde te vinden in de defensie van de Amsterdammers. Dit resulteerde in enkele kansen waarin het vizier nog niet op scherp stond. In de 35e minuut was het Lars Wietsma die de score wist te openen, een goede bal van Kai Oudshoorn werd door Sem van Duijn verlengt naar Lars, Lars wist op zijn beurt de bal beheerst achter de keeper te schieten (0-1). De voorsprong kwam tot de rust verder niet in gevaar.

Spannende tweede helft

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, Quick Boys ging op zoek naar de verdubbeling van de voorsprong. In de 55e minuut werd Sem Van Duijn de diepte in gestuurd en kon alleen op de keeper af gaan, Sem wist wel raad met deze mogelijkheid, hij passeerde de keeper en zette daarmee de stand op 0-2. Kort erna leek de wedstrijd definitief beslist te worden, na goed terugleggen van Geert van der Bent maakte Stijn Haasnoot er in de 62e minuut 0-3 van. De blauwwitte konden echter maar kort genieten van deze riante voorsprong. Vanaf de aftrap zocht de Dijk gelijk de aanval en wiste binnen een minuut de stand terug te brengen naar 1-3. De Dijk begon er weer in te geloven en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Met nog een kwartier op de klok wist de Dijk ook de aansluitingstreffer (2-3) te maken. Bart Kuyt leek echte de wedstrijd op slot te gooien, maar tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter het doelpunt af vanwege mogelijk buitenspel? De Dijk wist zich verder niet gevaarlijk meer te maken waardoor de overwinning een feit was voor de talenten van Derek van der Plas.

Voorjaarscompetitie 12 maart van start

Met de overwinning op de Dijk kwam de 1e halve competitie ten einde en steeg Jong Quick Boys uiteindelijk nog naar een 10e plaats. Het vervolg van de tweede seizoenshelft staat gepland vanaf 12 maart. In de tweede seizoenshelft zal de competitie opgesplitst worden in 2 poules van 8 teams, er zal een halve competitie van 7 wedstrijden gespeeld worden waarin we elke tegenstander 1 keer zullen treffen (uit of thuis). De verwachting is dat de poule-indeling spoedig na 5 maart bekend zal worden.