Jong Quick Boys verliest nipt van de Kampioen

Nadat vorige week geflatteerd met 3-0 was verloren tegen de runner-up MVV stond er op 14 mei de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen koploper F.C. Dordrecht. F.C. Dordrecht moest winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Een erg jong Quick Boys wilde er alles aan doen om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken.

Eerste helft

Om 13:00 werd er afgetrapt op de Krommendijk en het was gelijk duidelijk dat F.C. Dordrecht er alles aan wilde doen om snel op voorsprong te komen. De thuisploeg zette jong Quick Boys van begin af aan vast en het was daarom voor Jong Quick Boys veelal verdedigen en tegenhouden. De thuisploeg kreeg wel enkele mogelijkheden om de score te openen maar het ontbrak nog aan de scherpte. Nadat de storm in de openingsfase iets was geluwd kon Jong Quick Boys verdedigend goed standhouden en had FC Dordrecht moeite om echt gevaarlijk te worden voor het doel. Jong Quick Boys had moeite om het spel te maken en kwam daarom maar weinig voor het doel van de tegenstander. Jong Quick Boys hield de eerste helft stand waardoor de kleedkamers met een 0-0 gelijke stand werden opgezocht.

Tweede helft

In de rust was het wel duidelijk dat MVV op ruime voorsprong stond en FC Dordrecht kost wat kost moest winnen om het kampioenschap binnen te slepen. Gelijk na rust kreeg de thuisploeg ook de ultieme kans op de voorsprong te komen, maar de sterk keepende Thijs Ouwehand kon samen met zijn strijdbare verdedigers met veel kunst en vliegwerk de bal van de doellijn halen. De gedachtes van een oude voetbalwet over als je de kansen niet maakt werden steeds realistischer. Na weer enkele kansen voor de thuisploeg was het ineens Bart Kuyt die uit een counter de weg vrij had om op de keeper af te gaan, helaas wist de keeper de bal in de 1 op 1 voor de voeten van de spits weg te tikken. Een waarschuwing voor de thuisploeg dat Jong Quick Boys zich niet zomaar gewonnen gaf. In de 64e minuut was het ook zo, tegen de verhouding in kwam Jong Quick Boys op voorsprong. Bart Kuyt hield goed het overzicht en wist met een knap bekeken bal Jarno Slootweg te vinden, de voorzet van Jarno wist Bart zelf ook binnen te schieten (0-1).

De spanning steeg tot een absoluut hoogtepunt voor de thuisploeg, en Jong Quick Boys geloofde er steeds meer in dat een stunt in de maak was. De jeugdige blauwwitte vochten als leeuwen voor elke meter en hielden het doel schoon. Uiteindelijk in de 85e minuut wist F.C. Dordrecht dan toch een doelpunt te maken en zo de stand op 1-1 te zetten. Met nog 5 officiële speelminuten en met zeker een aardig aantal blessuretijd minuten werd de slotfase nog spannender. In de 95e minuut was het helaas toch raak. Matthijs Heeringa trok in het 16 meter gebied aan de noodrem, waardoor F.C. Dordrecht vanaf 11 meter alsnog op een 2-1 voorsprong wist te komen.

Na nog enkele minuten spelen was het eindsignaal daar en wist FC Dordrecht zich tot kampioen te kronen. Het eindsignaal betekende ook het einde van de competitie. Voor vertrekkend trainer Derek van der Plas was dit ook zijn laatste wedstrijd. De clubman pur sang kon erg trots zijn op de inzet en vechtlust van zijn team en het voelde toch wel erg zuur dat in de absolute slotfase de winst alsnog naar FC Dordrecht ging.

Een leerzaam seizoen

Het was een bewogen seizoen met goede/strijdbare wedstrijden en mindere wedstrijden. Uiteindelijk zijn er een vijftal spelers doorgeschoven naar Quick Boys 1, iets waar we erg trots op mogen zijn als Jong Quick Boys. Echter in combinatie met lange blessures is de breedte en mogelijkheden binnen de selectie van Jong Quick Boys hierdoor sterk verminderd geweest de afgelopen weken, waardoor we soms maar met moeite net genoeg fitte spelers aan de aftrap konden krijgen. Complimenten voor de overige spelers die in combinatie met enkele jeugdspelers uit de Jo-18 en Jo-17 hun huid heel duur verkocht hebben de laatste 2 wedstrijden tegen de nummer 1 en 2 van de competitie.