Gelijkspel Jong Quick Boys tegen Westlandia.

Zaterdag 2 oktober jl. stond op een regenachtig Nieuw Zuid de wedstrijd Jong Quick Boys – Westlandia O21 op het programma. In de eerste wedstrijd van de voorbereiding van dit seizoen troffen de twee ploegen elkaar ook al op Nieuw-Zuid en toen eindigde de oefenwedstrijd in een gelijkspel.

Quick Boys begint moeizaam aan deze wedstrijd en heeft in de beginfase zichtbaar moeite met het aanvallende spel van de bezoekers. In de 7e minuut is het Westlandia dat de score opent als Quick Boys de bal niet weg krijgt uit het 16 meter gebied en Westlandia van dichtbij profiteert en de 0-1 op het scorebord zet.

Enkele minuten later zijn de bezoekers dichtbij om de score te verdubbelen, maar brengt de lat tot vreugd van de blauwwitten redding. In de loop van de 1e helft komt de thuisploeg beter in het spel en gaat de wedstrijd meer gelijk op. Voor rust wordt er niet meer gescoord door beide ploegen, maar wordt het aluminium aan weerszijden nog wel getest. Westlandia raakt de bovenkant van de lat, terwijl Quick Boys vlak voor rust de bal nog op de paal ziet gaan uit een vrije trap.

In de 2e helft opent Jong Quick Boys voortvarend en na goed voorbereidend werk van Alex van der Plas is het in de 48e minuut Borg Knijnenborg die de gelijkmaker scoort, 1-1. Quick Boys voelt dat er meer te halen valt en voert de druk na de gelijkmaker verder op. Met het nodige kunst en vliegwerk van met name de keeper van Westlandia houden de bezoekers stand. Zo lukt het Quick Boys ondanks het goede spel niet om op voorsprong te komen.

De stevige regenval zorgt er verder voor dat de spelomstandigheden er niet beter op worden. Het veld wordt sneller en gladder, wat het tot een open wedstrijd maakt. In de slotfase is het Quick Boys dat blijft aandringen, vol op jacht naar de overwinning, terwijl Westlandia nog een aantal keer gevaarlijk is uit de omschakeling. Aan beide zijden staan de keepers echter hun mannetje, waardoor er niet meer gescoord wordt. Zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Op basis van de 2e helft voelde dit voor de blauwwitte toch als lichte teleurstelling. De inzet en het spel resulteerde in kansen die helaas niet verzilverd konden worden. Al met al kijkt Jong Quick Boys terug op een verdienstelijke wedstrijd op basis waarvan volgende week met vertrouwen afgereisd kan worden richting Hoorn, voor de wedstrijd tegen Hollandia.