Ancora pakt uit in Week van de Scheidsrechter

Afgelopen weekend (2-3 oktober), aan het einde van de “Week van Scheidsrechter”,  stak Ancora adviesgroep het scheidsrechterskorps van Quick Boys in het nieuw. Nick de Jager (vennoot bij Ancora) overhandigde het eerste tenue aan scheidsrechter André Waardenburg.

De scheidsrechter. Eén van de onmisbare schakels in het voetbal. Van 25 september tot en met 3 oktober, vond de zogenaamde “Week van de Scheidsrechter” plaats. In deze week heeft Quick Boys de scheidsrechters in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet.

Als Quick Boys zijn wij ons scheidsrechterskorps uitermate dankbaar voor de vrije tijd en energie die zij wekelijks investeren om al onze leden het mooiste spelletje op aarde te laten spelen. In deze week benadrukken wij als vereniging die inzet en het belang van een scheidsrechter en willen wij onze waardering geven aan al deze mensen. Daarom kregen alle scheidsrechters bij Quick Boys dit weekend een presentje mee naar huis.

“Zonder respect geen voetbal”, een alom bekende uitspraak binnen de voetballerij. In de praktijk komt het helaas nog regelmatig voor dat de scheidsrechter doelwit is van (verbale) agressie. Vermoedelijk één van de redenen dat het aantal scheidsrechters terugloopt. Om nog maar een cliché aan te halen “zonder scheidsrechter kun je fluiten naar de wedstrijd”!
Daarom staan we tijdens de Week Van De Scheidsrechter stil bij die belangrijke en soms zo ondankbare rol. Iedere week vervullen tientallen scheidsrechters deze rol waardoor we als club de prachtige sport voetbal kunnen beoefenen.
Bedank jij je scheidsrechter na de wedstrijd? Iedere week een bos bloemen is natuurlijk overdreven. Een handdruk na de wedstrijd met een dankwoord is al genoeg, ook al floot diegene in jou ogen nog zo slecht ze staan er wel voor jullie.

De scheidsrechters van Quick Boys worden nu al een aantal jaren gesponsord door Ancora Adviesgroep. Dit seizoen worden alle clubscheidsrechters in het nieuw gestoken. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee en we hopen nog vele jaren te mogen genieten van deze samenwerking.

Het amateurvoetbal in Nederland komt structureel tussen de 1000 en 1500 arbiters tekort. “Een droog, nietszeggend getal misschien, maar als er op vrijdagavond een afmelding binnenkomt van een zieke scheids, van welk niveau dan ook, ontstaat er een probleem dat zich meteen laat gelden in alle lagen van het amateurvoetbal”. Aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee. Deze woorden doken afgelopen week op in de krant en ook bij Quick Boys zijn de gevolgen hiervan merkbaar.
Bij Quick Boys kunnen we tevreden zijn met het aantal scheidsrechters die regelmatig wedstrijden fluiten. Toch lukt het niet altijd om alle wedstrijden van scheidsrechter te voorzien. Lijkt het je leuk om je persoonlijk te ontwikkelingen?
Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat kinderen en/of volwassenen op een sportieve en plezierige wijze met elkaar de strijd aangaan? Kom dan eens langs in de commissiekamer op donderdagavond of ergens op de zaterdag, of stuur een mail naar vrijwilligerszaken@quickboys.nl

Hopelijk zien we je snel!