MO11-1 wint met bizar score verloop

Zaterdag 13 november 2021, 08:30 uur. Het was een bijzondere dag want voor het eerst dit seizoen kon er met het hele team aan de wedstrijd worden begonnen. De kanjers van de MO11-1 mochten aantreden op veld 6 van Sportpark Nieuw Zuid. Met af en toe een lichte regenbui, maar met een prima temperatuur, werd begonnen aan de warming up.

De tegenstander van vandaag was Kagia MO11-1, een voor de meiden onbekende tegenstander. Een tegenstander die het andere teams goed lastig had gemaakt. Dit zal mede gekomen zijn door de lange meiden van Kagia. We twijfelden zelfs of ze niet met de brommer waren gekomen.
“Laat je niet afleiden door hun lengte, zij zijn misschien groter, maar wij zijn beter!” Met die boodschap werden de meiden het gras op gestuurd. Jaïra en Liza waren de eerste wissels.
Als snel bleek dat een van de speelsters van Kagia een goede techniek had en met haar lange benen een hoge snelheid kon halen. De 0-1 werd gemaakt. Niets aan de hand. Door een aantal prachtige aanvallen waarin gecombineerd werd op alle delen van het veld kwamen de blauwwitten op gelijke hoogte en even later ook op voorsprong. Eerst was het Isa, die door een goede uittrap van keepster Loïs door de verdediging van Kagia soleerde en de bal met haar nieuwe schoenen in het net joeg (1-1). Daarna was het aan de gelegenheidsspits Floor. Achterin werd door Tessa goed uitverdedigd en de pass op Tess gegeven. Tess deed waar ze goed in is en passeerde 2 speelsters van Kagia waarna de voorzet op Floor volgde. Floor twijfelde geen moment en schoot de bal keihard in de bovenhoek. 2-1!

Hierna bleef het spel op en neer gaan maar was het uiteindelijk Tess zelf die na een knappe solo de bal achter de keepster van Kagia schopte 3-1!
De overwinning is echter pas binnen wanneer je nog steeds voor staat als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. En dat hebben de meiden weer eens aan den lijven ondervonden, want het was Kagia wat na de rust het tempo opvoerde en achter elkaar de 3-2, de 3-3 en de 3-4 scoorde.
Geen reden tot paniek maar wel reden voor een peptalk van de coaches. Daarnaast ook een tactische wissel, Liza kwam als verdedigende middenvelder in het veld. Hierdoor was er niet meer zo’n gat tussen de verdediging en aanval. Dit bleek te helpen.

Het was Jaïra die Quick Boys op gelijke hoogte bracht. Door de bal weer eens lekker op de wreef te nemen schoot ze de bal hard over de keepster van Kagia heen. 4-4!
Hierna ging over en weer. Dan kwamen de Katwijkers er weer doorheen en dan kwam Kagia weer met een aanval. Maar door knap keeperswerk en een verdediging onder leiding van Sara hield het goed dicht.
Voorin werden kansen niet afgemaakt. Ondanks dat het doel groter is dan de keeper bleek het toch lastig om niet tegen de keepster aan te schieten.
Tot de laatste actie van de wedstrijd: Tess glipte met haar laatste krachten over de linkerflank van het veld langs 2 tegenstanders en de voorzet werd door alles en iedereen van Kagia gemist, maar niet door Noa, die goed was meegelopen en de bal in de touwen knalde. 5-4!!
Vlak hierna werd door de scheidsrechter afgefloten en konden de meiden, terecht, met elkaar een feestje vieren! Klasse wedstrijd weer van de meiden die vooral veerkracht en doorzettingsvermogen hebben laten zien!

Volgende week staat de uitwedstrijd uit in Zoetermeer tegen DSO op het programma, wat knap 2e staat achter onze kanjers!
Tot dan!