MO13-1 wint overtuigend van Spirit

Afgelopen zaterdag speelden de narretjes tegen de gele kanaries van het nog ongeslagen Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel. Er werd gespeeld op het heilige gras van Quick Boys en de omstandigheden waren prima. Het was droog maar er was wel een stevig Zuidwestertje. Op de Dirk Kuijt tribune zaten supporters uit beide kampen echter heerlijk uit de wind.

De 1e helft besluiten de meiden tegen de wind in te spelen. Ze beginnen goed krijgen gelijk al wat kansjes, maar uit een counter ontsnapt de supersnelle rechtsbuiten van Spirit. Dianne knokt voor wat ze waard is maar kan de rechterspits niet tegenhouden. Ze komt oog in oog met Juul te staan en schiet de bal koeltjes in de uiterste hoek. Als een ware turnster viert ze de goal met een aantal overslag flikflaks.

0-1 achter? Dit is de meiden al een tijdje niet meer gebeurd. De blauwwitten moeten aan de bak. Het zal toch niet gebeuren dat ze juist nu, onder het toeziend oog van de cameravrouw (die vandaag een mini-docu maakt voor QuickBoysTV) hun eerste nederlaag leiden? Nog geen 5 minuten later gaat Anna aan de linkerkant vliegensvlug langs haar bewaker en schiet de bal, net als haar tegenstander  aan de andere kant, koeltjes bekeken in de lange hoek. 1-1. Zonder acrobatische act maar met gebalde vuist wordt de gelijkmaker gevierd.

Na wat corners en kansen van de zich in de wedstrijd knokkende blauwwitten, gaat de bal op de stip. Een hoge voorzet van de rechterkant wordt met 2 handen boven het hoofd duidelijk aangeraakt. De uitstekend fluitende scheidsrechter Willeke Koekebakker is ondanks de protesten onverbiddelijk en laat Isa deze terechte penalty nemen. 2-1.

Na slordig balverlies komt Spirit ineens weer op 2-2. Anna, die na wat rugproblemen vandaag weer volle bak meedoet, maakt er na een fraaie solo 3-2 van. Als even later de keepster (na een schot in de hoek van de geweldig spelende Isa) de bal loslaat, weet Anna er wel raad mee. Ze omspeelt de keepster en maakt haar hattrick compleet: 4-2. En dat nog voor de thee. De meiden van beide ploegen maken vandaag reclame voor het meidenvoetbal. QuickBoysTV had geen betere wedstrijd uit kunnen kiezen!

IMG_5235

De 2e helft gaat gewoon zo door als de eerste helft. De rechtsbuiten van Spirit heeft duidelijk haar brommer in de pauze bijgetankt en vliegt er langs de zijlijn vandoor en rond weer fraai af: 4-3. Zonder toeters en bellen erachteraan dit keer. Het overwicht van de blauwwitten, met de wind nu in de rug, blijft. Na een uitstekend getrapte voorzet laat de keepster plots de bal voor Bregje haar voeten vallen. Die schiet snoeihard binnen: 5-3. Robin mag na wat fraaie solo’s van achter naar voren, ook een doelpuntje meepikken. Uit een corner krijgt ze de bal voor haar voeten. Uit de stuit maakt ze de 6-3 met een heerlijke dropkickvolley. Het slotakkoord is wederom voor het grote onnavolgbare talent van Spirit: 6-4.

De staf van de tegenpartij komt de thuisploeg feliciteren en heeft ondanks de nederlaag genoten van deze prachtige wedstrijd. De gladiatoren geven elkaar allemaal een boks na deze zeer sportieve wedstrijd.

Volgende week speelt de MO13-1 uit voor de beker tegen Valken ’68. Eindelijk een uitwedstrijd in de buurt.