Jong Quick Boys pakt punt tegen koploper

Afgelopen zaterdag reisde Jong Quick Boys af naar Friesland voor de uitwedstrijd tegen koploper Jong Cambuur Leeuwarden. Jong Quick Boys stond met vertrouwen aan de aftrap in het Cambuur stadion mede door de knappe winst vorige week op FC Eindhoven.

Dat Cambuur Leeuwarden een kwalitatief goede ploeg heeft is vanaf begin af aan  duidelijk. Quick Boys wordt door Cambuur Leeuwarden vastgezet en het is de thuisploeg dat grotendeels in balbezit is. In de 8e minuut krijgt Cambuur een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De Friezen weten zich wel raad met deze uitgelezen kans en met een lage schuiver komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na deze vroege voorsprong is het Cambuur dat direct op zoek gaat naar een verdubbeling van de score.

In deze fase laat Quick Boys echter zien dat het zich niet zomaar gewonnen zal geven. Het is voor de thuisploeg dan ook moeilijk om door de blauwwitte verdediging te komen en bovendien laat Quick Boys met Levi van Duijn een echte goalgetter in huis te hebben. In de 23e minuut staat Levi bij een corner op de juiste plek en weet van dichtbij de 1-1 op het scorebord te zetten. Ook in het verdere verloop van de 1e helft houdt Quick Boys stand en loert het zelf op de enkele kansen die er altijd wel komen, zoals de ongeschreven voetbalwet zegt.

In de 45e minuut is daar zo’n moment en het is wederom Levi van Duijn die de keeper van Cambuur passeert. Na een goed genomen vrije trap komt de bal in de voeten van Levi en oog in oog met de keeper faalt hij niet en schiet onberispelijk Quick Boys op voorsprong (1-2).

Na rust neemt de druk van Cambuur zoals verwacht toe, maar het is toch juist Quick Boys dat via Sem van Duijn in de 49e minuut de kans krijgt om de wedstrijd in het slot te gooien. De rappe aanvaller blijkt een plaag voor de verdediging van Cambuur te zijn. Helaas is de hoek te lastig wanneer Sem de keeper goed omspeelt en treft hij het zijnet. In het vervolg van de 2e helft vechten de blauwwitte voor elke meter en met het nodige kunst en vliegwerk en wat geluk blijft de voorsprong staan. De zeer sterk keepende Thijs Ouwehand is in de 81e minuut helaas kansloos bij een kopbal van de spits van Cambuur (2-2).

Een spannend slot van de wedstrijd volgt en in die slotfase krijgen beide ploegen kansen om er met de winst vandoor te gaan. Eerst is het Menno van der Plas die in de 88e minuut de kans krijgt op de voorsprong, maar die ziet inzet gered worden door de keeper van Cambuur. In de allerlaatste minuut bevestigt Thijs Ouwenhand zijn goede vorm en reageert met een katachtige reflex op de allerlaatste poging van de thuisploeg.

Moe gestreden haalt Quick Boys een punt bij de koploper. Een zeer knappe prestatie in een wedstrijd die alle kanten op had kunnen gaan. Op basis van het veldspel verdiende Cambuur wellicht meer, maar de mogelijkheden voor Quick Boys en het late tegendoelpunt geeft ook aan dat een overwinning voor de blauwwitte wellicht zelfs tot de mogelijkheden had gehoord. Met een trots en goed gevoel stapt het team de bus in voor de terugreis. 4 punten halen in 2 lastige uitwedstrijden tegen de nummer 1 en 2 geeft aan dat het harde werken wordt beloond.

Programma komende weken:

Aankomend weekend  zijn onze Boys vrij. In de daarop volgende week komt op vrijdag 19 november de Koninklijke H.F.C. op bezoek op Nieuw-Zuid. Een beetje support kunnen ze wel gebruiken. Ze hebben laten zien dat ze zich niet zomaar laten afschrijven en gaan de strijd oppakken om weer aan te haken bij de bovenste helft van de ranglijst.