Volle buit in Eindhoven voor Jong Quick Boys

Jong Quick Boys boekt knappe overwinning tegen runner-up FC Eindhoven.

In het Jan Louwers stadion stond afgelopen zaterdag om 16:15 uur de lastige uitwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. Na een goede start van de competitie kent Jong Quick Boys een moeilijker periode waarin de punten schaars zijn. Ondanks het feit dat de ploeg in de meeste wedstrijden wel de mogelijkheden krijgt om een resultaat te boeken, gaat het vaak op details mis en zijn de punten vooralsnog schaars. Dat zien we dan ook terug in de positie op de ranglijst. Jong FC Eindhoven staat daarentegen op een 2e plaats en draait mee voor een promotieplaats naar de 3e divisie in de winterstop.

Net zoals in de wedstrijd van vorige week tegen FC Dordrecht start Quick Boys geconcentreerd en wordt de strijd tussen beide ploegen voornamelijk op het middenveld gestreden. In de 25e minuut toont de thuisploeg haar effectiviteit als de eerste beste kans gelijk benut wordt, waarmee FC Eindhoven op een 1-0 voorsprong komt.

Onder leiding van een zeer sterk spelende Kees Zwanenburg staat de Quick Boys defensie als een huis, waardoor de thuisploeg verder geen kansen weet te creëren in deze fase. Quick Boys zelf heeft moeite met de stugge Eindhovense defensie en verder dat wat dan enkele doelpogingen komen de boys niet. Zo gaat Quick Boys met een 1-0 achterstand en een toch wat teleurstellend gevoel de kleedkamer in.

In de tweede helft start Jong Quick Boys sterk en in de 47e minuut is het invaller Menno van der Plas die de gelijkmaker maakt. Na een mooie aanval van de blauwwitten schiet Menno de bal via de grond op goal. Hoewel het een houdbare bla lijkt, lukt het de Eindhovense keeper niet om zijn handen erachter te krijgen, 1-1. Jong Quick Boys merkt dat er meer in zit en krijgt via Ibi Gassama een grote kans om op voorsprong te komen, Ibi gaat alleen op de keeper af maar zijn schot raakt de paal. In de 65e minuut is het wel raak, wanneer Lars Wietsma Jong Quick Boys op 1-2 schiet. Lars krijgt na wederom een goede aanval van Jong Quick Boys de bal in zijn voeten en weet daar wel raad mee. Zo controleert Jong Quick Boys het vervolg van de wedstrijd, waarbij de boys strijden voor elke meter.

Vlak voor tijd is het nog even billen knijpen als één van de schaarse uitvallen van FC Eindhoven op de lat beland, maar verder komt de thuisclub niet. Zo weet Jong Quick Boys een knappe uitoverwinning te boeken in Eindhoven.

De 1-2 overwinning doorbreken de mannen van Trainer Derek van der Plas een reeks zonder punten en dat doet jeugdige blauwwitte talenten veel goeds en belangrijker nog het geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Het team kon zich overigens geen betere start wensen van een gepland avondje stappen in Lampegat.

Aanstaande zaterdag mag Quick Boys laten zien wat het waard is tegen de koploper Cambuur Leeuwarden. In Leeuwarden zal om 15:00 afgetrapt worden.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Quick Boys staat gepland op vrijdag 19 november, dan komt Koninklijke HFC op bezoek.