Wederom ruime overwinning JO18-1

O18 bekert verder na een overwinning op SV Wassenaar O18!

De competitiestart van de JO18-1 is zeer goed te noemen. Met 19 punten uit zeven wedstrijden en een doelsaldo van + 48, bivakkeert de ploeg halverwege de competitie aan kop. Behalve de uitwedstrijd tegen naaste concurrent en medekoploper Telstar werden alle wedstrijden ruim gewonnen, met als absolute uitschieter de 25-0 uit bij DHC. Zo liggen de mannen van coach Albert Spaans op koers voor het gewenste kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar divisie 4.

Over een kleine twee weken wacht de kraker in de return tegen Telstar op Nieuw Zuid, maar eerst stond er zaterdag een bekerwedstrijd op het programma. Op het eigen Nieuw Zuid was het onbekende sv Wassenaar de tegenstander. De ploeg uit Wassenaar komt uit in de 6e divisie

Als gevolg van blessures en vakanties, was het improviseren voor de blauwwitten, waardoor het een mooie kans bood aan de spelers van Quick Boys O17 om zich te laten zien in deze wedstrijd.

De start is niet best van de thuisploeg, met een te laag tempo en weinig bezieling. Wellicht mede ingegeven door enige onderschatting aan de kant van de boys. Na een half uur spelen kijkt het publiek nog steeds tegen een teleurstellende 0-0 stand aan. Er zijn wel wat kleine kansjes, maar echt gevaarlijk wordt de ploeg niet. Het is zelf sv Wassenaar dat in de fase de beste kans krijgt als een counter goed uitpakt. Deze levert evenwel ook geen goal op. In het vervolg van de eerste helft slaat Quick boys toch toe en scoort nog tweemaal.

Bij de eerste goal is het Jelle de Vries die wel gelooft in de erg scherpe voorzet van Daniël van Duijn en uitstekend raak kopt. Zijn kopbal vliegt diagonaal in de verre winkelhaak! Direct daarna is er wederom een assist van Daniël van Duijn, wanneer hij de bal speelt op Timo Pont. Deze bedenkt zich geen moment en schiet van grote afstand raak, 2-0! Voor Timo een terechte beloning voor zijn goede spel in de eerste helft.

Een 2-0 ruststand

Ondanks de 2-0 ruststand wordt er bij de thee wel even nagepraat over deze allesbehalve goede eerste helft. Maar ondanks de voorsprong en de rust om de puntjes op de i te zetten, komt de thuisploeg niet goed uit de kleedkamer. Dat heeft overigens ook alles te maken met het defensieve spel van de bezoekers. sv Wassenaar is er zaterdag vooral om te verdedigen en de schade te beperken en heeft zich stevig ingegraven.

Een aantal wissels brengt nieuw elan bij de blauwwitten en al snel weet de thuisploeg de keeper van sv Wassenaar een aantal keer te passeren. De doelpunten vallen via Jarno Slootweg en Muhamed Erol, beide spelend in Quick Boys O17-1 en Arnout Blok. Het resultaat een afgetekende 5-0 overwinning en een volgende ronde in de bekeer. Grote man deze tweede helft aan Quick Boys zijde is O17 speler Muhamed Erol, die met zijn twee assists en een doelpunt een prominente bijdrage heeft in de uiteindelijke bekeroverwinning!

Hervatting competitie

Volgende week wordt de competitie hervat en spelen de boys een uitwedstrijd tegen de nummer drie FC Skillz in Den Haag. De thuiswedstrijd werd gewonnen met 4-1 en ook de wedstrijd van zaterdag moet eigenlijk gewonnen worden in opmaat naar de kraker tegen Telstar op 6 november.

Die wedstrijd wordt gespeeld om 12:00 uur op Nieuw Zuid.