JO14-1 boekt ruime bekerwinst in derby.

Ruime bekerwinst JO14-1 op Rijnsburgse Boys!

De JO14-1 kijkt terug op een lastige start in de Divisie 1 van de KNVB. Met tegenstanders als De Meern, Alexandria ‘66, TOGB en Quick kun je dan ook spreken van een mooie uitdaging voor de boys. Inmiddels is de competitie 7 wedstrijden onderweg en kijkt het team terug op 2x winst, 2x gelijk en 3x verlies en bivakkeert op de 6e plaats.

Bekerderby!

Zaterdag stond in het vrije weekend de eerste bekerwedstrijden het programma, een heuse derby tegen de dorpsgenoten, Rijnsburgse Boys Jo14-1. De ploeg uit Rijnsburg komt uit in de hoofdklasse en daarmee waren de blauwwitten wel iets aan hun stand verplicht.

Het spelbeeld is dan al heel snel duidelijk. Quick Boys in aanval en de bezoekers volop in de verdediging. Kans op kans krijgen de blauwwitten en na een minuut of vijf is het raak. Uit een Corner van Ilyes Selmi is het Murad Dashajev die op aangeven van Kees vd Wiel de 1-0 binnenschiet.

Vijf minuten later valt de 2-0 wanneer een voorzet van Ilyes Selmi niet goed ingeschat wordt door de Rijnsburgse keeper en lijkt Dashajev zijn tweede te maken. Als zijn inzet geblokt wordt, is het Mats die alsnog de rebound binnen tikt. Ook in het vervolg van de eerste helft creëert de thuisploeg kans op kans, maar iedere keer zit er toch er Rijnsburgse verdediger of anders de keeper wel tussen.

Vlak voor rust valt de 3-0 alsnog Een corner van Murad Dashajev gaat via één van de spelers van de bezoekers in eigen doel. Een meevaller voor de boys, maar ook één die telt. Zo blijft het een eenzijdige wedstrijd op deze zaterdagochtend. En hoewel Rijnsburgse Boys het wel probeert, tot echt grote kansen komen ze niet. Zo gaan beide teams met een 3-0 ruststand naar de kleedkamer!

Na de rust verandert er weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg voornamelijk in de aanval en voor de bezoekers vooral een kwestie van tegenhouden. De eerste echte dreiging voor het Quick Boys doel is pas na een minuut of 40 spelen, maar dan is natuurlijk goalie Jarno Harteveld op zijn hoede om ieder gevaar te verijdelen.

Aan de andere kant heeft de keeper van Rijnsburgse Boys niet echt z’n dag en duikt tot tweemaal toe in korte tijd onder een corner van Cedric Goddijn door en in beide gevallen weten de blauwwitten te profiteren. Eerst is het Alberto Moes die na misgrijpen van de goalie van dichtbij kan binnen tikken en een minuutje of vijf later is het Murad Dashajev die profiteert en zijn tweede goal binnenschiet. Het slotakkoord is voor Cedric Goddijn zelf, die na prima voorbereidend werk van Alberto Moes de bal over de doellijn weet te drukken.

Zo kijkt de JO14-1 terug op een mooie ruime 6-0 overwinning. Een overwinning die nog veel groter had kunnen uitvallen wanneer de boys zuiverder waren geweest in de afronding.

Zaterdag wordt de competitie hervat met de returnwedstrijden. Zo reizen de mannen van Gerard en Vincent van der Plas af naar Den Haag voor de wedstrijd tegen Quick.