Jong Quick Boys moet afhaken

Afgelopen zaterdag speelde Jong Quick Boys de thuiswedstrijd tegen Jong F.C. Dordrecht.
Op een goed gevuld Nieuw Zuid mochten de talenten op een perfecte grasmat laten zien wat zij waard waren tegen de jeugdige “schapenkoppen”.

F.C. Dordrecht begon de wedstrijd met het hoog onder druk zetten van de blauw witte verdediging. Het eerste kwartier probeerde F.C. Dordrecht tevergeefs een doorgang te forceren in de blauwwitte defensie. Na een kwartier spelen ging de “Dordtse storm” wat liggen zonder dat de blauw witten grote kansen weg hadden moeten geven. In het vervolg van de eerste helft ontvouwde zich een tactisch steekspel op het middenveld maar dit leverde beide ploegen weinig gevaar op. De defensie van beide ploegen oogde solide en de 0-0 ruststand was daarmee ook geen verrassing.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, beide ploegen waren op zoek naar de mogelijkheid om op voorsprong te komen. In de 61e minuut was het F.C. Dordrecht dat de bal veroverde in een onderschepping tijdens de opbouw van Quick Boys, met een geplaatst schot in de verre hoek wisten ze dit buitenkansje te verzilveren en schoten zichzelf op voorsprong (0-1).
De bezoekers konden maar 10 minuten genieten van hun voorsprong. Uit een corner stond Levi van Duijn op de goede plek en wist van dichtbij de 1-1 aan te tekenen.

Met nog 20 minuten te spelen ging het aanwezige publiek er nog even goed voor zitten wat de slotfase nog zou brengen. Helaas bleek de effectiviteit van F.C. Dordrecht deze wedstrijd doorslaggevend te zijn. In de 77e minuut kwam F.C. Dordrecht op een 2-1 voorsprong, nadat hun spits niet faalde toen hij oog in oog kwam te staan met de uitstekend keepende Pim van der Plas. Jong Quick Boys was nog wel heel dicht bij de 2-2,  terwijl de keeper al verslagen was zag Alex van der Plas zijn inzet helaas nog net voor de doellijn weggehaald worden door een verdediger. In de absolute slotfase wist F.C. Dordrecht in een counter nog voor de statistieken de 1-3 op het scorebord te zetten wat daarmee ook de einduitslag werd.

Namens spelers en staf willen we alle bezoekers bedanken voor hun support en steun tijdens deze wedstrijd. De grote opkomst van publiek deed ons goed en we hopen jullie (en onszelf)  bij de volgende thuiswedstrijd wel met 3 punten te belonen.

Programma:

De aankomende weken staan er twee verre en pittige uitwedstrijden op het programma. Volgende week gaat de ploeg van Derek van der Plas op bezoek bij de nummer twee van de competitie Jong F.C. Eindhoven. Een week later wordt er naar de andere kant van het land afgereisd waar men koploper Jong Cambuur Leeuwarden treft.